Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vsakodnevne in pogoste migrene brez avre

Vsakodnevne in pogoste migrene brez avre

Pozdravljeni.

Stara sem 25 let in prej 4 leti sem bila pri nevrologu zaradi občasnih migren(1x na 3 mesece)in dokaj pogostih glavobolov (na tedenski ravni). Glavoboli so se takrat dali rešiti z Nalgesinom forte, ki pa danes nimajo več učinka in glavobole lahlo rešim le še z Imigran sprintom. Takrat sem opravila tudi MRI s kontrastom – vse BP.

V zadnjem letu so se klasične migrene z avro spremenile v take brez avre in postale pogostejše in daljše ter težje obvladljive, ponavadi se začnejo zjutraj v blagi obliki z blago bolečino potem pa vse slabše do konca dneva. Trenutno sem v stanju z migreno/glavobolom, ki traja že en teden, ponoči se potuhne in normalno zaspim, proti jutri se spet počasi pojavi in je do večera vse slabše – če imam srečo jo zatrem, vzamem Imigran ali pa Analgin in potem ponovno enako naslednji dan. Pred kratkim sem zaradi migren zamenjala tudi OKC iz Diane35 na Qlairo, jemljem jih prvi mesec in ta enotedenska migrena se je pojavila ravno tri dni pred prvo menstruacijo na Qlaira tabletkah. Zanima me, če ste mnenja, da se je lahko v moji glavi v teh 4 letih od opravljenega MRIja kaj spremenilo, poslabšalo, glede na to da se je glavobol nekoliko transformiral? Ali je možno, da mi take težave dela kontracepcija? Sem zelo zaskrbljena in me skrbi, da imam kako hudo nevrološko bolezen, ker so bolečine v tem tednu res hude in me spravijo tudo do solz, hkrati pa sem od bolečin že zafrustrirana in se splošno zelo slabo počutim.

Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zajvaljujem,

Anaxy

Zdravo, sicer hormonske terapije lahko povzročijo ali poslabšajo glevobole, možno da ti glavoboli niso migrenski oz da ne gre za istovrstne glavobole, imigran razvoj hlavobola praviloma prepreči in ne pomaga pri trajajočem in polno razvitem glabobolu. Če ste uzivali veliko analgetikov se vam je lahko razvil tudi analgetični glavobol, pogovorite se z zdravnikom še o tej možnosti

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Zdravo,

hvala za odgovor. Tudi sama sem razmisljala o tej moznosti, da imam “rebound” glavobole od Imigranov, ceprav ravno pretiravala z zdravili nisem nikoli sla “cez mejo”. Zdaj sem dobila redno teralijo z amyzolom 10mg na dan za preprecevanje mesanega tipa tenzijskih in migrenskih glavobolov. Menite, da je ta pristop in terapija vredu?

Prebrala sem kar precej pohval na temo Amyzola in glavobolov in upam, da mi pomaga ket sem se vedno v bolniski zaradi celodnevmih mocnih glavobolov. Bolecine dokler Amyzol ne zacne delovati pa zdaj namesto z Imigrani lajsam s ketonali, ki jih se nisem do sedaj nikoli uporabljala.

Lp

Pravzaprav so analgetični vlavoboli najveckrat racno zaradi nesteroidnih antirevmatikov, kot je npr ketonal, predlagam da se o režimu je anja katerih koli zdravil proti glavobolu dogovorite z zdravnikom
Lep oozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close