Vsakdanji glavoboli po desni strani glave
Pozdravljeni,
ker vec ne vem, kaj narediti z mojimi tezavami, se obracam na vas in vas vljudno prosim za odgovor, da mi mogoce malo olajsate zadevo.
Tezave se mi pojavljajo ze kar ene pol leta, najprej se je zacelo z mravljinci po telesu in glavoboli, sla sem k nervologu, kjer so bili vsi klinicni znaki b.p. in prav tako MR glave.
Dr. nervolog mi je priporocil fizioterapijo vratne hrbtenice, katero sem tudi opravila ene mesec nazaj, a stanje je vsak dan slabse.
En mesec se ze vsak dan zbujam z glavobolom, kateri je samo po desni strani glave, malo me pritiska tudi ob ocesu( obcutek zamegljenosti vida) in po desni strani lica. Boli me tudi vrat po desni strani, obcasno pritisk v desnem usesu ter zgornji del hrbta po desni strani od lopatic navzgor. Naj povem da je bil problem tudi zob – sedmica spodaj in mi je povzrocal lahko tudi ta zob glavobole, katerega so mi en teden nazaj izdrli. Drugi zobje naj bi bili ok.
Naj povem da sem opravila veliko veliko preiskav in cisto vse so bile b.p. Celotna krvna slika. Rtg prsnega kosa. Uz abdomna. Test na borelijo ( neg.), Ekg, okulist. Vsi izvidi BP.
Kaj bi bil lahko vzrok mojim vsakdanjim glavobolom ( utripajocim!) po desni strani glave, vecinoma po zadnjem delu glave ?
Bi mi lahko vasa manualna medicina pomagala? Ker tako ne morem vec funkcionirati, po vseh opravljenih preiskavah, ki sem jih opravila, bi morala biti 100 % zdrava. Mene pa omenjeni glavoboli ovirajo pri vsakdanjem zivljenju, in strah me je, da se mi kaj ne zgodi.
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem.
Barbara
Pozdravljeni,
strinjam se z mnenjem nevrologa, da vzrok vaših težav po vsej verjetnosti izvira iz vratnega dela hrbtenice. Pri tem ni nujno, da so spremembe zelo izrazite, lahko, da gre za minimalno izražene spremembe, ki jih je na slikah težko analizirati in jih večinoma radiološki izvid tudi ne opisuje.
Glede na opis vaših simptomov predvidevam, da gre za draženje srednjega ali spodnjega ganglija avtonomnega živčnega sistema.
Za bolj natančnen nasvet bi moral opraviti klinični pregled, za natančno diagnozo bomo potrebovali tudi slike (RTG ali MRI) vratnega dela hrbtenice.
Lep pozdrav,,