Vsa zadeva je zelo čudna
Recimo, da je bilo tako.
Plut nastavi ženi nož na vrat in možu zagrozi, naj gre 10 m stran od njega, drugače jo ubije.
Potem ženo zveže.
In potem? Plut gre do moža in kaj..zveže še njega?
Mož, ki je pravi hrust in dober zannec Pluta (najbrž pozna še več Plutov, torej ni ravno ovčka), se pusti meni nič tebi nič zvezat in obsodit na smrt??
Ne gre to skoz.
In kaj hočeš reči? Da sta oba tipa sodelovala pri umoru ženske? Tukaj je potem še več nelogičnosti. Zakaj bi Plut pobegnil, zakaj bi se žrtvoval namesto moža? Ali hočeš reči, da je možu Plut prišel ravno prav, ker se je itak hotel znebiti žene? Da je celo nalašč izzival Pluta in se z njim stepel že prej, samo da bi se tip prišel maščevat njegovi ženi? Dobro, to bi bilo možno, ampak kljub temu mislim, da preveč gledate kriminalke in zapletene štorje z umori.
Po moje je tip pač grozil ženi z nožem, mož se je moral uleči, medtem je Plut zavezal žensko, nož je imel v bližini in kričal tipu, naj ostane na tleh, drugače bo ženo razkosal. Ko je bila zvezana (saj ni potrebno pol ure, tip z izkušnjami, kakršen je on, ji zaveže roke v par minutah), je z nožem v roki pristopil ležečemu tipu, mu nastavil nož za vrat, roke je moral dati za hrbet in Plut ga je pač zvezal (leže na trebuhu z rokami na hrbtu težko karkoli storiš, še posebej če si prestrašen). Saj res, kje so bili pa otroci? Ali so spali? So bili v hiši? Kaj če je grozil z umorom otrok? Ko se je končno odvezal, je lahko Plut že opravil krvavo delo in ženski ni bilo več pomoči, zato je stekel k sosedu. Ali pa je bil pač tako prestrašen, da si je želel samo stran ne glede na vse. Tukaj lahko filozofiramo par ur skupaj, ampak dejstvo je, da ne veš, kako bi sam ravnal v takem trenutku, dokler se ne znajdeš tam. Nekateri, ki se sedaj tolčejo po prsih, češ jaz bi prav gotovo pomagal ženski, stepel bi se s Plutom ipd. bi se, če bi se res znašli v taki krvavi zgodbi, najbrž usrali od strahu. Nekateri pač ne, ampak kot rečeno, nikoli ne veš, dokler se ne zgodi tebi. Potem pa filozofiraj.
Ups, vprašanje je bilo postavljeno Spiderju, ne megaboyu.
Mislim, da se preveč ukvarjate s temnimi platmi življenja.
Se ne bi raje veselili sončka v prvem pomladnem dnevu?
A zate je že pomlad? Pa ne da si seksal?
Tejči, se strinjam s tabo!
Me zanima, kdo bi bil pogumen…
Filmi so eno, realnost drugo…
Vsakega 1 marca je pomlad
In NE, nisem seksal
Tejči, saj je vseeno
Oba sta lepotca
Da je mož prvič, pravi hrust, drugič, Plutov dobe rznanec.
Če se druži s Plutom in ga je večkrat vabil domov, pol si lahko mislimo, kakšne baže je.
In takšen tip se en bo kar tako pustil zvezat in še gledal, kako mu nekdo kolje ženo. lepo vas prosim!
Mislim, da si popolnoma zanemaril čustveni moment, ki je pri takih stvareh najbolj pomemben. Zamisli si, da je ženska vreščala, rotila, prosila, Plut je tulil in kričal nazaj, da jo bo razkosal v trenutku, če se tip ne uleže. V momentu moraš ukrepati, ni časa za realistični razmislek, bojiš se, da se bodo otroci zbudili, popolnoma si zmeden…. Pač narediš, kar narediš. Redkokdo bi se šel junaka, lahko mi verjameš. Mogoče bi pa zdaj brali o dvojnem umoru: Plut razmesaril moža in ženo.
Čeprav moram reči, da tudi meni zgodba smrdi..
Avtor se tebi ne bi strgalo če bi nekdo rezal, posiljeval in mučil tebi drago osebo … koliko ljudi je potem potrebnih da zaustavijo 120 kil težkega “idijota”.
Če bi pa bili, bi bila zadeva še bolj čudna… Kdo bi pustil svoje otroke z morilcem v hiši?
Koliko je do sosedovih? Kdo ve?
V stilu : povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si?
Ti torej zanikaš možnost, da obstajajo 120-kilski strahopetci? Pa kaj, če je poznal Pluta? Saj ti tudi najbrž poznaš svojega soseda s katerim igrata karte, ampak če bi prinorel k tebi domov z nožem in sekiro v rokah, najbrž ne bi zavihal rokavov in se spopadel z njim. Še posebej , če bi vedel, da je že moril. Zakaj se je družil z njim? Menda je bil Plut zidar in mu je opravil neka popravila okoli hiše, mogoče pa mu je hotel dati možnost, da se rehabilitira, kdo bi vedel. Mogoče se je pa tudi hotel znebiti svoje žene in mu je bil Plut priložnost. Ni nemogoče. Zdi se mi samo, da ne moremo kar apriori govoriti, kako je gotovo kaj v ozadju, ker tip ni junaško skočil na morilca. To namreč ni noben pokazatelj.
No, jaz sem prepričan o eni stvari: ni bilo tako, kot se je po medijih pisalo.
Zgodbi, ki sem jo obnovil v prvem postu ne verjamem.
Kaj če je bil tam razen Pluta in moža še nekdo?
In zakaj tako mož, kot Plut o tem molčita? Imata oba dober razlog mogoče?..
Vsekakor ne izključujem tudi možnosti, da je mož sodeloval s Plutom..
Po moje imamo pravico razmišljati tudi tako, pa čeprav je vesoljna Slovenija Pluta že obsodila, ga spoznala za edinega krivca in tako rekoč javno linčala.
no- mož je o tem že spregovoril …
sicer pa: po vojni so vsi heroji ali pa bi bili radi….
Forum je zaprt za komentiranje.