Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza vrtoglavice

vrtoglavice

Lep pozdrav!

Stara sem 34 let.
Pred štirimi meseci sem nehala kaditi, začele so se vrtoglavice, motnja ravnotežja, nekaj časa me je motila svetloba, problem z govorom, motorika slaba, razstresenost, zadnje čase pa še čuden občutek v rokah, ena hladna druga vroča, mravljinci. Prvič sem občutila mravljince po cepljenju hepatitisa, nato pa spet pred nekaj dnevi, po hrbtu in rokah imam občutek kot da sem namazana z mentol kremo, da o depresiji ne govorimo, pridružila se mi je še slabost. Ali je to abstinenca po kajenju ali MS???

Hvala za vaše mnenje.

Pozdravljena,

za abstinenco dvomim. Saj je že 4 mesece od tega. Tudi jaz sem nehala pred štirimi meseci :). Abstinenca se kaže bolj v prvih dveh mesecih oz še manj. Razen če si bila zelo strastna kadilka. Bolj bi mi bilo verjetno, da gre za odziv telesa na cepljenje. Jaz sem po ceplenju , sicer proti tetanusu, bila še par mesecev boga. Imela sem vročino in izpuščaje ter noben antibiotik mi ni zagrabil. Kdaj si bila cepljena?

Svetujem pa ti, da greš na pregled k nevrologu in na pregled za ščitnico. Pa ne si takoj pripisovat MS, ker vsi ki se jim moti in imajo mravljince nimajo MS. Tudi jaz sem se takoj ustrašla za MS, pa vidim da je bilo narobe, ker mi je psiha povzročla še večje posledice. Zdaj je od tega 3 leta, in nimam še diganoze. Probam se tolažit da bo vse ok in da je pač nevrologija še neraziskana…

Če hočeš, pa postavi vprašanje tudi tukaj :
http://msforum.fido.si

Upam, da bo vse ok, Lp,
Nincy

Oj pia-lana,

tako kot je napisala Nincy, vzrok za vse to, kar si opisala ni nujno MS, ampak tudi jaz mislim, da je najbolje, da zaprosiš svojo zdravnico, da ti izda napotnico za nevrologa, da tudi njemu opišeš svoje težave in da te napoti naprej na preiskave. Ko bo vse to za teboj boš gotovo bolj mirna…
Jaz sem se sicer tolažila, da to kar tare mene (mravljinčenje v prstih, nemoč v levi nogi) sicer ni povezano z MS, ampak se je izkazalo, da je. Torej je najbolje hitro obiskati zdravnika……

Lep dan ti želim in držim pesti……gotovo bo vse v najlepšem redu,…

enaMB

Hvala punce za odgovor. Cepljena sem bila dec.2007.Ne vem a me je psiha načela, blazo mi je slabo, in tudi dreveni po vseh okončinah. Danes sem šla testirat tsh in rtg sem opravila vratnih vretenc. Ja kaj čmo počakat bo treba na izvide in se k seb spravit že zavoljo svoje družine.

Tako je prav. Ne se vdat obupavanju. To bo bolje zate in ljudi v oklici, prav tako bodo pa tudi simptomi manjši , če se ne boš tako obremenjevala.

EnaMB mene sam zanima ali te leva noga tudi boli ali je samo nemočna? Jaz imam namreč bolečine tako pri kosti, segajo pa od kolka navzdol.

Držta sen,
N.

Ojla Nincy!

Naj ti povem, da v bistvu sploh nimam bolečin, le nemoč v levi nogi v bistvu pa vse skupaj izgleda tako, kot da noga hoče nekam na svojo stran, nekako ji ne morem dopovedat,…..ej, full me to moti, navadit se pač morem, da ne gre…..Veš, nekje globoko v sebi pa vseeno upam, da se bo to popravilo.

Kako dolgo pa imaš ti že MS, pa injekcije imaš? Kako je s tvojo hojo? Jaz sedaj čakam na komisijo,…..

Lep večer želim
A

Ojla,

jaz imam že tri leta probleme z zdravjem, a še nimam diagnoze. Neke preiskave so poz, neke negativne in se ne morejo odločit. Čas bo pokazal svoje. Bila sem na poskusnem zdravljenju s kortikostereoidi. To je vse. Meni trzajo mišice in boli me noga, zato včasih šepam.

Poznam pa dosti Ms-ovcev. Pridruži se forumu [msforum.fido.si] , če se še nisi. Stanje se zna včasih poboljšati, če telo popravi škodo, ki jo je povzročil MS zagon. Dobro je da dobiš injekcije, da preprečijo ostale zagone. Več o tem pa povprašaj na forumu, ti bodo z veseljem odgovorili.

LP, N

Pozdravljena Nincy!

Sem se že pridružila zgoraj omenjenemu forumu in moram reči, da je res full OK, saj najdeš tam vse, kar želiš, vesela pa sem, da tudi lahko odgovarjam, če je kakšna takšna tema…..

Hvala, da si povedala, da je OK če imaš injekcije, da bodo te preprečile ostale zagone, to je nekaj pozitivnega,……

Upam, da se ti stanje izboljša oz. da bodo kmalu ugotovili, kaj ni v redu….oz. da ti bodo postavili diagnozo,…..

Želim ti lep večer,

Hvala za lepe želje. Kakšen imaš pa vzdevek tam, da bom vedela? Se ti potem javim tam. Pa pridi tudi kdaj na srečanje da se spoznamo! Mi se mamo ponavadi full fajn. Meni je zelo pomagalo, ko sem jih spoznala, ko vidiš kako pozitivno so vsi!

Ojla Nincy!

Danes sem bila malo zdoma, pa sem komaj sedaj “prišla” na forum. Tam na tistem imam vzevek Anita. Tako mi je tudi ime. Z veseljem pridem na srečanje in upam, da bo kje blizu, saj razumeš, sem iz MB, in moj avto ni čisto OK. No saj so tudi druge rešitve, tako da menda ne bo težav……
Lep večer ti želim in se javi kaj tudi na tistem forumu….

Anita

Pozdravljeni!

Odločila sem se da vam napišem vsem zahvalo za podporo in se poslavljam s tega foruma, kajti imela sem očitno tako hudo abstinčno krizo po prenehanju kajenja, ki mi je porušila ravnovesje-vegetativno živčevje.
Zelo pa sem bila zadovoljna z nevrologinjo Marjetko Clemenz in jo priporočam.Navdušil me je njen človeški odnos in pozitivna energija.

Kaj naj rečem, želim vam vse dobro, čim manj mučnih zagonov, ljubezni in sonca n vaši poti.

e

New Report

Close