Najdi forum

vrtoglavice

Lep pozdrav!

Zopet se vam javljam, stanje se mi izboljšuje, vendar sem še vedno grozno utrujena, razstresena in z vidom imam še težave. Razmišljam, da grem na celo dozo v četrtek, ko preteče en teden. Zanima me, kaj potem ko opravim to 14 dnevno terapijo, v lekarni so mi pojasnevali da je to začetni tretma? Kaj to pomeni?

Moja ugotovitev pa je, da sem si kratkoročno naredila nekaj škode, dolgoročno pa veliko koristi. Razočarana sem pa nad zdravstvom, ker propagirajo prenehanje kajenja ne znajo pa ljudem, kot sem jaz pomagati. Že po 10 dneh, ko sem imela težave bi lahko šla na champix in si prihranila veliko muk. No ja pa očitno mi je bilo to namenjeno zato. da ne bom nikoli nikoli več pomislila kaj šele prižgala cigareto.

Zahvaljujem se vam za ogovor in spodbudo v teh zame težkih trenutkih in vam želim uspešno še naprej!

Spoštovna!

Vesel sem, da se bolje počutite. Zares je tako, da sta dva tedna samo zečetek. Pri zdravljenju s tem preparatom svetujemo 12-tedensko zdravljenje, kajti le po tem času so uspehi primerni. Nekateri prenehajo z zdravljenjem prej, ker se počutijo dobro, vendar se je pokazalo, da se abstinečne težave hitreje povrnejo. Zato je bolje, da se držite priporočil proizvajalca in jemljete raje dlje časa kot premalo. Držim pesti za Vas. Sporočite, kako Vam gre.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Lep pozdrav!

No tako, ko sem mislila, da mi je že bolje, se mi je pojavila slabost in glavobol, tako da sem se odločila da si odmerek znižam na 0,5. Kaj pravite? V navodilih sem prebrala da so to pogosti stranski učinki.Se pravi, ko pojem to škatlico moram na drugo in tretjo? Pa kdaj se bo to nehalo, res sem že obupana in utrujena od vseh teh težav, da vam povem, da me ma da bi tobačno razstrelila.( malce heca al pa tud ne?).

Hvala za odgovor!

Vsekakor Vam svetujem, da terapijo opravite do konca (vsaj 12 tednov). Poskusite prilagajati odmerek trenutnemu občutju. Nikar pa ne obupujte. skozi te krize žal morate. Če bi imel čarobno palčko, bi Vam z največjim veseljem pomagal. Vendar bo šlo tudi z Vašo volj. V to sem prepriča.

Sicer pa bom doo konca tega tedna odsoten, tako da vam tem času ne bom mogel odgovarjati.

Lep pozdrav!

Nekaj časa se nisem javila, ker sem bila odsotna. Stanje se izboljšuje, pred enim tednom sem sicer imela spet depresivne dneve, mravljičenje, vendar se je umirilo, bila pa sem pred menstruacijo tako, da so očitno še hormoni poleg naredili svoje. Zvečala sem odmerek in šla na 1mg.Zdaj jemljem terapijo 4 teden, zanima me, glede na to kako moje telo reagira ali naj proti koncu terapije odmerek zmanjšujem?
Naj vam zaupam, da se mi po glavi plete kako bi eno prižgala, ampak v tistem trenutku, ko si jo zaželim si potrdim odgovor ne ne ne po vseh mukah abstinence si tega ne bom privoščila. Vse je za nekaj dobro, kaj pravite?

Hvala za odgovor in vzpodbudo!

Vsem sotrpinom želim, da zdržimo in to bitko dobimo!!!

Veseli me, da pogumno hodite po poti nekadilstva naprej in da so tudi težave že manjše. Glede zmanjšanja terapije mnim, da to ne bi bilo dobro. Ker jo sedaj dokaj dobro prenašate vztrajajte pri tem odmerku do konca, ker bo tudi dolgoročni učine boljši, manjša nevarnost abstinenčnih simptomov in s tem vrnitve v kajenje. Zares bi bilo neumno po vsem trpljenju, ki ste ga preživeli, ponovno zapasti v to odvisnost. Zato vam čestitam, da tako razmišljate in skupaj z mnogimi držim pesti za vas.

Lep pozdrav!

Spet se javljam. Moje stanje je boljše glede na začetek, še vedno pa so prisotne vrtoglavice motnja spomina ter utrujenost. Ja pa, da ne omenjam podočnjakov, ki jih imam do kolen. Občasno se mi tresejo roke in boli me prst na roki še posebej če se preforsiram. Zanima me zakaj mi je slabše če sem fizično aktivna? Občasno se mi še zmeraj zeha in doživljam trenutke zastremljenja tako, da sem težko zbrana. Kakšno je vaše mnenje glede alternative-bioenergetik, kot pomoč k postavljanju ravnovesja?
Drugi mi že pripisujejo depresijo, aniksioznost …Včasih že spet obupujem, kdaj bo konec???

Spet rabim vašo vzpodbudno besedo in hvala za podporo.

Lep dan vam želim!

Morda bi Vam svetoval, da tudi z telesno aktivnostjo ne pretiravate – da se ne preforsirate. Če se Vam po taki dejavnosti tresejo roke in se slabo počutite, gre lahko za pomanjkanje sladkorja v krvi, ki ste ga znižali z intenzivno vadbo, ali motnje elektrolitov. Zato bi Vam svetoval, da med telesno aktivnostjo pijete napitke kot so Isostar ali podobne, da nadoknadite te elektrolite in glukozo.Težave z zbranostjo so še lahko prisotne in se morajo počasi umirjati v nekaj mesecih. Glede alternative je tako, da ji ne nasprotujem a priori, pomebno pa je, da ne škodi in bodite previdni, da vas ne oberejo za preveč denarja. Lahko poizkusite.
Predvsem pa z veliko poguma naprej. Ogromno ste že naredili!

Pia, res neverjetna zgodba. Si mogoče pomislila, da so težave psihološkega izvora. Abstinenčna kriza ne bi smela trajati dlje od par dni, recimo do pet. Družba pa te je prepričala, da je prenehati kaditi neznosno težko in da boš strašno trpela. Zdravniki pa ti bodo seveda dali na voljo celo paleto rešitev, od takih, ki vsebujejo nikotin (nekaj česar se poskušamo rešiti) do takih, ki vam umetno sproščajo endorfin, recimo champix (depresije in še kaj hujšega).

Druga opcija pa je, da je s tabo enostavno nekaj narobe. Pojdi k zdravniku (neodvisnemu) in ne povej da si pred parimi meseci nehala kaditi. Me prav zanima, če si boš prislužila Champix. Vsekakor je medicina pridelala konkretno konkurenco nikotinu z vsemi obstoječimi opcijami, nihče pa noče povedati resnice, saj se odzadaj skrivajo gromozanski zaslužki na račun nešteto prezgodnjih smrti ter zmanjšane kvalitete bivanja.

lp,

Spet jaz!

Bila sem pri bioenergetiku, ki pa mi je dobronamerno svetoval prenehanje jemanja Champixa, seveda postopoma. Ja pa dejmo probat, dala sem se na polovično dozo in spet klriza? Čez dva dni sem šla na celo dozo in je bilo boljše. Še vedno so prisotne vrtoglavice, utrujenost, občasno drvenenje in motnje vida. Kolega in ostali me pošiljajo k psihiatru češ, da sem anksiozna in rabim pomoč. To da sem se vrgla iz ravnotežja mi je jasno amapk bioenergetik trdi da bi se vse to dogajalo tudi če bi še kadila. Kaj pa zdaj??? Vsak ima svojo razlago npr. nevrologinja pa pravi prilagoditev na stres? Kdaj se telo zbalansira in uravnovesi? A je res vse na psihi? Vegetativno živčevje je neodvisno od moje volje ali pač?

Cel kup vprašanj sem vam spet zastavila in upam na vaše dobronamerne odgovore.

Hvala za podporo in lep pozdrav!

Lep pozdrav!

Lahko so težave psihol0oškega izvora,nekateri mi pripisujejo anksioznost, drugi depresijo… Če ne bo boljše bom šla še do psihiatra. Bila sem tudi pri nevrologu ki pa je podala diagnozo prilagoditev na stres. MR je bila ok, fizično vse ok. Po svojem občutku in poznavanju same sebe mislim da sem se pošteno vrgla iz ravnovesja. Ja kaj čmo zdej se bo treba zbalansirat. Kar se tiče zdravljenja odvisnosti od nikotina nimam besed, absurd, da to ne krije zavarovalnica. Ja najboljša pa je preventiva kot kurativa. Še dobro, da imamo na svoji strani človeka kot je DR. Čakš, vsa čast mu, saj je pogosto on edini, ki nas bodri in nam stoji ob strani, medetem, ko drugi že obupujejo nad nami.

Hvala z mnenje in lep pozdrav!

Sam sem nehal za 4 mesece in sem dobil nov zagon MS.

Edgar Cayce je rekel: “Kdor kadi, naj kadi, ampak malo. Kdor pa ne kadi, pa naj nikoli ne prižge prve.”

New Report

Close