Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vrtoglavica in glava

Vrtoglavica in glava

Spoštovani!

Pred približno tremi tedni sem po končanem dnevu (služba, igra in skrb za otroke, študij v večernih urah) nekje po 24. uri odšla spat. Ko sem se ulegla se mi je soba pričela vrteti, vstala sem in se pri tem kar razburila, močno bitje srca, bilo mi je tudi malo slabo. Ta čas sem imela tudi menstruacijo, ki je bila ta mesec močnejša kot prejšnje mesece. Naslednji dan odšla v službo, ampak se mi je zdelo, da se mi v določenih trenutkih še vedno hoče vrteti, ampak ne okolica ampak meni. Pričela me je boleti glava. Tudi nisem bila tako zelo sposobna za delo.

Čez tri dni sem se ponoči zbudila z razbijanjem srca. Odšla na urgenco. Ugotovili povečan utrip, višji pritisk mislim da zgornji okoli 150, spodnji se ne spomnim, kri v redu, pregled za ščitnico – je v redu. Od vrtoglavice dalje veliko dni (torej zadnje tri tedne) prisoten glavobol – ne cele dneve, včasih bolj včasih manj. Se je pa pričel tako: nekah dni v sencah levo in desno, potem pa se preselil na vrh glave, pa ponovno v sence itd. Velikokrat mi tudi “razbija” srce.Moram povedati, da me je vse skupaj presenetilo, saj me glava načeloma nikoli ni bolela. Moram pa povedati, da sem bila zadnje 4 mesece kar obremenjena saj sem študirala vsak večer (poleg službe in družine). Zdravniki so mi rekli, da je vse skupaj posledica obremenjenosti jaz pa sem malce v dilemi ali naj težim za napotnico za slikanje glave, naj vse skupaj malce pozabim in se poskušam malce umiriti. Tako pa kar veliko razmišljam in me glava skoraj vsak dan boli.

Hvala za mnenje

Spoštovani!

Ste mogoče pozabili pripeti odgovor.

Hvala

Spoštovani!

Napad vrtoglavice je veretjno povzročil premik glave in pred tem dolgotrajnejša obremenjenost vratnih mišic pri študiju. to lahko sproži tudi glavobole. Poskusite z masažami vratu, med delom in študijem večkrat razmigajte vrat in po potrebi nekaj dni jemljite zdravila proti bolečinam.

Dvomim, da b bikl vzrok v sami glavi. Seveda stres alhk ogalvobol poslabaša.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close