vrtoglavica
Pozdravljeni!
Pred nekaj leti sem se zdravila za depresijo, ki se je razvila po težki prometni nesreči! Zdi se mi, da smo s skupno močjo in mojo voljo uspeli preiti preko tega, čeprav se mi občasno javljajo kake malenkosti, ki bi znale biti povezane s tem! Med ostalim je zadnje čase vse bolj moteča vrtoglavica, ki se mi občasno pojavlja! Ta je predvsem kadar sedim brez naslona, ali stojim! Če si podpiram glavo ta v večino primerov mine! Sprašujem se ali bi to lahko bilo na psihični bazi ali pa bi bilo pametno na pregled centra za ravnotežje! Namreč, preko dneva me delo, obveznost naredijo zelo napeto in takrat je vse skupaj veliko slabše! Po sprostitvi pa se stvari umirijo!
V naprej najlepša hvala za odgovor!
S spoštovanjem
Marjetka
Spoštovana Marjetka, vrtoglavica je lahko psihiatrična kategorija,kadar gre za subjaktivni občutek ali bojazen OB SICER NORMALNIH TELESNIH IZVIDIH.Odločili ste se ustrezno, najprej obiščite otologa in nevrologa in šele, če ne bosta tadva odkrila razloga pride na vrsto iskanje možnih povodov iz duševnega področja.Razlčogov, ki povzročajo vrtoglavico je preveč, da bi jih lahko tukaj naštevali v podrobnosti, najbolj običajen pa je sovpadanje nizkega krvnega tlaka in padec atmosferskega pritiska ob slabem vremenu.Čimprej opravite telesne preiskave.