vrtoglavica
Spoštovani,
ne vem, če ste pravi naslov za moje težave, ampak jaz jih laično povezujem s hormoni.
Pred enim mesecem sem imela močne vrtoglavice. Zanašalo me je in sem se morala kar oprijemati, da sem lahko stala. Trajalo je priblžno 2 dni, neprestano noč in dan. Mislila sem, da sem mogoče slabše jedla, čeprav nikoli nisem brez hrane več kot 4 ure. (ne hujšam) Ko je po 2 dneh ponehalo in sem se spet počutila kot rožica, sem pač na to pozabila.
A glej ga zlomka, pred dvemi dnevi se mi je spet začelo vrteti (bolj zanašati pri hoji). Tokrat sem morala ostati kar doma, ker nisem mogla voziti avta v službo. Danes je že tretji dan in mi je že bolje.
Pri pogovoru s sodelavkami mi je ena omenila, da mogoče so to znaki menopavze. Šele zdaj sem povezala te vrtoglavice s hormonskimi motnjami.
Namreč v obeh primerih se mi je začelo vrteti en dan pred menstruacijo in je vrtoglavica prenehala nekje 1-2 dan menstruacije.
Stara sem 43 let, menstruacijo sem dobila pri 14 letih, dvakrat sem rodila. Po mojih izračunih bi morala nastopiti menopavza pri 47 letih.
Zdaj me prav zanima kako bo spet čez en mesec pri naslednji menstruaciji. Skrbi me, saj sem do sedaj bila zdrava in brez problemov. Menstr. imam na 26 dni, redne.
Ali mi lahko naštejete nekaj znakov predmenopavze?
Imam razlog za skrb in ali naj obiščem svojega ginekologa?
Lepo pozdravljeni
Jaz sem dobila vrtoglavico preden so se mi začeli pojavljati še ostali simptomi, ki so privedli do težav s ščitnico. Meni se je namreč vrtelo 1 mesec in to tako, da nisem mogla hoditi, organ za ravnotežje so pregledali in je bil b.p.
Je pa znanka imela tudi malo vrtoglavice in probleme z meno že pri 40 -tih, ginekolog ji je predpisal sintetične hormone. Vendar jih je zavrnila in si v lekarni priskrbela naravne hormone na osnovi soje, ki se dobijo brez recepta. Pravi, da so ji pomagali.
LP
Zahvaljujem se obema za odgovore, dodala bi pa še nekaj:
Zdaj, ko ste omenili center za ravnotežje sem se spomnila, da je moj oče imel okvarjen center za ravnotežje in ga je zanašalo, kot da je bil pijan. Zdaj je na žalost pokojni in o tem nimam več podatkov.
Je možno, da sem podedovala to okvaro?
Čudi me le to, zakaj me je do sedaj “zanašalo” le dvakrat in to vedno le ob nastopu menstruacije (prva dva dneva).
Kako izgleda pregled centra za ravnotežje?
Lep pozdrav
Jaz sem bila na pregledu za center ravnotežja, še predno sem pripisala vrtoglavico ščitnici. To izgleda nekako tako: ležiš na mizi, v vsako uho ti vlivajo neko tekočino(najbrž vodo) nato se ti začne tako rolat, da ne moreš kakih 5 minut niti vstat. Če imaš okvarjen center za ravnotežje je vrtoglavica podobna kot bi bil pijan, v bistvu imaš občutek, da se predmeti vrtijo in celotni prostor. Mislim, da se to ne podeduje, lahko pa pride do okvare tudi, če preboliš kako hudo virozo.
Pozdravljeni!
Jaz imam isto probleme z vrtoglavico. Stara sem 24 let. Med nosečnostjo sem imela probleme s scitnico. Sedaj je že dva tedna odkar krvavim začela pa sem krvaveti med jemanjem kontacepcijskih tabletk kar se mi v 8ih letih se ni zgodilo.Krvni tlak mi je malo povišan imam pa tudi probleme s spanjem… je kriva scitnica?