Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost VRTOGLAVICA

VRTOGLAVICA

Lep pozdrav!
Verjetno sem vam že pomalem tečna, ker non stop nekaj sprašujem…. pa bom vseeno reskirala še z enim vprašanjem.
Danes zjutraj sem dobila 2. inj. Suprefacta, popoldan pa se mi začelo vrteti. Najprej samo kadar sem vstala ali se sklonila, sedaj pa se skozi po malem vrti. Dovolj je že če pogledam v tla, pa me že zanaša. Ali je imela katera mogoče kakšne podobne reakcije po Suprefactu? (Čeprav se mi zdi še malo zgodaj za reakcijo – že po 2. inj.? ).
Še to, težav s krvnim pritiskom nisem nikoli imela.
Hvala za vse vaše odgovore in lep pozdrav vsem
Nada

Tudi meni se je vrtelo! Pa sem namesto dveh kav, popila tri. Res je pa tudi, da imam že tako ali tako zelo nizek pritisk (95/60).

Pa pazi, da ne padeš!!!!!!!

Nataša

Natasha, hvala za odgovor in za skrb. Povej mi, a te je mogoče tudi zeblo?
Mene zebe za popizdit. Kurimo, oblečena sem v puli in jopico, pokrita z odejo, pa še mi je hladno.
Oprosti, če sem preveč tečna.
LP Nada

Tudi jaz sem na Suprefactu – že 7. dan in ne čutim nikakršnih stranskih učinkov. Sem pa prebrala, da lahko povzroči vročinski val, vrtoglavico in včasih splošno slabo počutje. Tako, da je to čisto O.K. – si pač med občutljivejšimi. A si ti tudi tako zelo neučakana? Jaz štejem dneve do kontrole, ki jo imam 29.10., najraje bi teh sedem dni kar preskočila. Komaj čakam, da nastopi čas za punkcijo in potem ….

Srečno in LP, Irena

Živjo Irena,
meni se bo zmešalo od neučakanosti. Neprestano visim na forumu in iščem, kaj bodo napisale naše sotrpinke. Ko vidim koliko so nekatere že dale skoz me je kar malo sram, da že na začetku delam tak halo. Jaz imam prvo kontrolo 4. novembra.
Prav tako kot ti, tudi jaz komaj čakam punkcijo in upam da bodo “dobro napunktirali” in da se bo kaj celic oplodilo in razvilo.Pa upam, da bo seme v redu (mož ima slabo morfologijo semenčic). Živčna sem za znoret, že sedaj, kaj še bo!
Napiši še kaj, da bova pregnali nestrpnost.
LP
Nada

Prav všeč mi je in lažje, da je vsaj še ena istočasno v postopku. Vse se mi vrti okrog tega, zbudim se z mislijo na to, zaspim z enakimi mislimi in vmes ves čas razmišljam o vsem tem. Pravzaprav imam mir samo kadar spim. Vsak dan prebiram forum, pišem, pregledujem stara sporočila ….. v glavnem za znoret. Upam, da se bom kmalu vsaj malo umirila, ker vse to povzroča pravo preganjavico in se mi zdi, da sploh ne vpliva nič kaj dobro na dušo in telo. No ja, tako pač je. Bo že popustilo samo od sebe.

Ti mi kar še kaj napiši o svojih občutkih, jaz danes prav trpim, ker sem vsa napeta in čudna, ker moram vsak čas dobiti M – čakam jo že od sobote. Očitno bo prišla zaradi Suprefacta z malce zamude. Se moram pa pohvaliti, da sem že prava profi v dajanju injekcij. Si jo že lepše zabodem kot bi mi jo katerakoli med. sestra.

Poročaj, ko bo kaj novega.

LP in umiri se, jaz se bom tudi poskušala.

Če imaš kakšno možnost, si izmeri pritisk. To, da te zebe je ob nizkem pritisku čisto normalno. Tudi jaz sem popolnoma zmrznjena. O mojih ledenih nogah, bi pa moj možek vedel marsikaj povedati. ;-)))))

Kar pogumno naprej, vse skupaj bo prišlo hitreje kot si mislita (Nada in Irena)!!! Pa tudi potem, ko se nosečnost takoooooo zelooooo vleče, je pravzaprav (če pogledam nazaj) minilo zeloooo hitro. Jaz sem namreč doma od lanskega 6. marca (prva injekcija suprefacta) in grem delat 11. novembra. :-(((( Bljak!!!

Kako je hitro minilo.

Nataša

Irena,
si daješ sama inj?
Ti si pa res frajerka. Jaz hodim vsak dan v ambulanto. Ne upam si jih sama dajat, ne zaradi predsodkov ampak enostavno imam občutek, da ne bi znala, da bi kaj zaj….. Mogoče bom pri drugi rundi po 4.11. kaj bolj korajžna ali pa vsaj naveličana vsakodnevnih obiskov v ambulanti. Že zadnjič si napisala, da si bila na predavanju, jaz sem imela celodnevni seminar v službi, tako da nekako ni šlo, sem pa predelala knjigo Od nastanka gamet do rojstva, pa brošuro, ki jo kupiš na GK v LJ, pa z dr. Zornom smo malce podebatirali. Največ pa tako izveš od deklet na forumu, ki prijazno delijo svoje izkušnje z nami.
O menstruaciji sem ti že napisala, da mi je sestra rekla, da naj ne bom preveč šokirana če je ne bo – takrat, ko jo pričakujem (zamuda), baje je to normalno. Pišejo pa punce, da jo dobijo tam nekje 9 ali 10. dan od prve inj. Suprefacta (upam, da sem prav razumela). Če pa je sploh ne bo, pa si mogoče noseča!!??
Jaz še vedno upam, da bo ratalo, kljub slabemu spermiogramu. Sanjam o tem kako bi bilo lepo, da pridem na UZ in odvzem krvi in me pošljejo domov, ker sem pač ŽE noseča. (baje je to kar pogost pojav).
Še to, ali si moraš tisti dan, ko si naročen na UZ in odvzem krvi tudi vbrizgati inj?
Za kdaj ti predvidevaš, da bi “morala” imeti punkcijo?
Držim pesti in upam, da bova kmalu tečni in nama bo šlo vse na živce od jutranjih slabosti.
LP
Nada

Natasha,
pritisk je v redu, malce sem se tudi pogrela.
Praviš, da si bila na bolniški od začetka? Meni je danes sestra, ko sem odnesla obvestilo zdravniku, (do zdravnice me ni spustila, ker je bila gužva in je po njenem tako ali tako ne rabim, ker sem prišla samo po bolniško – meni je prav) odprla bolniško do nadaljnega. Pa me je malo skrbelo, glede na to, da zdravnica o tem nič ne ve. Da mi potem konec meseca slučajno ne reče, da mi ne da bolniške, ko jo bom prišla iskat. Jaz pa veselo doma.
Mogoče mi pa resnično pripada bolniška in paničarim brez veze.
Sama sebi grem že na živce.
Hvala za tvojo prijaznost, lep pozdrav in veliko sreče
Nada

Res smo že prave strokovnjakinje na tem področju, odgovore ti lahko kar stresem iz rokava:

– tisti dan, ko boš imela UZ in krvno preiskavo ne dobiš oz. ne vzameš NIČ, ker bi lahko bilo pretirano

– po vseh neštetih seštevanjih in odštevanjih sem prišla do zaključka, da mi bojo opravili punkcijo okoli 13. !!! novembra. No pa smo spet pri številki o kateri smo že toliko razpravljale, da je na koncu pravzaprav postala že srečna namesto vraževerno nesrečne.

Okrog semenčic pa ne bodi tako črnogleda, ni vrag, da ob vseh milijonih ne bo vsaj nekaj tako borbenih, da bojo zadele jajčeca. Mojemu možu so na srečo ob pregledu kar čestitali, češ, da je res prava faca, ker je tako zelo “kvaliteten”. No to bomo preverili še v praksi.

Da bi bila pa med tistimi, ki jih domov pošljejo že noseče, se mi zdi pa tako, kot da bi pričakovala sedmico v lotu (v življenju nisem zadela še čisto ničesar – še na vaški veselici pri stari mami sem imela vedno prazno srečko).

Zaenkrat ostajam tečna na žalost iz povsem drugačnih razlogov kot je nosečnost
– preobremenjenost v službi in zato sem se odločila, da od prve kontrole ali pa od punkcije dalje ne prestopim praga službe pa če se vse na glavo obrne. Izklopila se bom do konca.

LP Irena

Samo malo okoli iger na srečo:

Niti jaz, niti moj mož, v življenju nisva zadela nič drugega, kot z glavo v zid! ;-))

Veš, nikar se ne sekiraj, če nisi nikoli nič zadela – glavni zadetek te še čaka! Tako, kot je naju. Noben loto in noben denar se ne more primerjati z najinim “zadetkom”, ki bo 31. oktobra star-a že 10 mesecev.

Vesela bodi! Saj veš kaj pravijo – kdor nima sreče v igrah, jo ima pa v ljubezni! In takšno ljubezen, kot jo lahko daš svojemu sončku in kot ti jo vrne …. Boš videla, le pogumno naprej. Se splača!

Nataša

Bolniška je verjetno odvisna od tvoje zdravnice. Jaz imam tako krasno zdravnico (sama je brez otrok), da mi je sama predlagala naj ostanem doma, seveda če želim, naj se skuliram in počivam, da bo le uspelo.
Seveda pa je po preteku 6 tednov (30 delovnih dni) poslala dokumente na komisijo – takrat je bila pa že tako ali tako potrjena nosečnost.
Če si iz IVF-a ni nobenih težav z bolniško celo nosečnost.

Torej, na bolniški bodi kar do konca. Prvi mesec se ti sicer malo pozna pri plači, ker je za prvih 30 dni mislim da 20% manj plače, potem pa samo še 10%. To pa niti ni tako veliko. Saj tudi stroškov nimaš. Doma si v trenirki, ni se ti treba šminkati, k trenirki nosiš superge, ne potrebuješ drugih čevljev …

Lepo bodi-te doma, počivajte, berite, štrikajte, kvačkajte, surfajte po internetu in pišite na tale forum, da so se vaše pikice prijele!!!!!!!!!!!!

;-)))))

LP,
Nataša

Živjo Irena,
loto igramo zato, da nekaj dobimo – eni celo upajo, da bo to sedmica.
Verjetnost, da zanosiš, pa je veliko večja, kot da zadaneš sedmico.
Samo obupati ne smemo. Mislim, da vse, ki se spustimo v postopek nekje v sebi čutimo, da nas čaka naš sonček.
Boš videla, drži se!
Nada

Natasha, ti si ena velika dobra duša, ki nam (mislim, da so tudi ostale istega mnenja) vlivaš pogum in daješ upanje. Tudi Katja s. je za pohvalit. Zlate ste.
No, jaz sem lepo na bolniški in upam, da zato ne bo nekih problemov, sicer bom pa videla, ko bom šla konec meseca po bolniški list.
Dr: Pušenjaku sem pisala, da se mi vrti, pa mi je naštel toliko možnih kontraindikacij, da sem vesela, da imam od vsega tega le vrtoglavico. Res je, da na zdravila zelo močno odreagiram, verjetno zato, ker jih v življenju nisem prav dosti uživala, z izjemo kakšnega lekadola in redne doze ščitničnega hormona – zaradi katerega nisem imela nikoli reakcij. (Tirolog pravi, da ga nasplošno ljudje dobro prenašajo, ker je skoraj identičen naravnemu).
NO ja, gremo dalje!
LP
Nada

New Report

Close