Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vrtiljak samote

vrtiljak samote

Imam predvsem težave sama s sabo. Vrtim se v krogu, pa nimam pojma, kako naj izstopim iz tega zadušljivega vrtiljaka. Nabolj me morita dve stvari, ki sta povezani. Na faxu mi ne gre tako kot bi želela in popolnoma brez družbe sem. Študiram medicino in se niti ne znam prav učiti, čeprav porabim cele dneve za fax, so moje ocene slabe. Včasih sem čas še porabila za šport in glasbeno šolo in imela tam tudi precej dobre kolege s podobimi interesi in pogledi. Zdaj se zaradi zdravja ne smem več naprezati. Z glasbeno pa sem zaključila, v Lj pa nimam niti klavirja, lahko kaj igram samo doma. Tako mi nekako ostane samo študij. Ker sem čisto nervozna in živčna zaradi faxa sem že v prvem letniku odklanjala povabila na številne dnevne kavice, ker se mi je zdelo škoda časa, zdaj pa imajo vse kolegice fante in večina jih živi z njimi, vso energijo vlagajo v zvezo. Na faxu nekako ne morem in ne morem navezati trdnejših stikov, saj na vajah se imamo fajn, potem gremo pa vsak po svoje. Recimo želela sem predlagati sošolki, da bi se skupaj učili, ker me ta samota za knjigami ubija, pa sem si premislila, ko sem ugotovila, da ne bo šlo, da je prevelika tekmovalnost. Smeri študija ne bi zamenjala, ker je to moja želja iz otroštva in si še vedno zelo želim opravljati to delo, saj vem, da bom enkrat končala fax, ampak ne vem, kako bi bilo, če bi ponavljala letnik, ker imam že zaradi slabih ocen občutek manjvrednosti in nesposobnost. Poleg tega pa še občutek asocialnosti, po drugi strani pa mi s pacienti ni težko vzpostaviti stika. Res ne vem, kako se naj skoncentriram pri učenju in neham razmišljati o tem, da sem tako sama in da v težkih trenutkih nimam nikogar, nikogar za kino, smučat, morje, da še nisem imela fanta. Kako naj malo uredim te stvari???
Prosim, če ne objavite celega sporočila, hvala. Lep pozdrav

Spoštovani!

Prejela sem besedilo, vendar ne vem, ali ga je moderator med tem že skrajšal ali ne, zato bom objavila sporočilo takšno kot je.

Najprej naj vam bo v spodbudo dejstvo, da z ljudmu (pacienti) lahko navežete stik, kar je zelo pomembna lastnost, ki jo marsikateri študent medicine tudi ob zaključku študija ne pridobi.
Druga zakonitost, ki vam jo svetujem, je da se prijavljate na prve izpitne roke, ki so lažji.
V prvih letih študija se ustvarja selekcija in pogosto se zgodi, da študentje, ki so v prvih letnih sijajni tako po lepoti, kot po pameti in družabnosti, kasneje omagajo. Prav nasprotno se lahko zgodi “nedružabnim” študentom.
Vsekakor vam najprej svetujem, da v domačem kraju ohranjate stike s prijatelji, ki so vam bili blizu, pa čeprav se to zgodi na “vsake kvatre”.
Predvsem pa verjamem, da boste z dobro voljo, potrpežljivostjo in zagnanostjo slej ko prej dosegli tisto, kar je za vas najbolj pomembno – osebno srečo in srečo v dvoje.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Ne vem no, v Ljubljani je polno študentov, itak da lahko najdeš fanta… Sicer verjetno ga ne boš našla takoj – to bo proces, ampak splača se prej začeti ga iskati. Itak pa ne smeš takoj pričakovati kakih rezultatov – lahko traja mesece ali pa leta.

Mango, mogoce bi se morala pogovoriti s kaksnim sostudentom. Recimo z mano. 🙂 Veliko nas je, ki gledamo na stvar podobno (in še letnik smo izgubili povrhu.)

LP!

ZDRAVO MANGO! RADA BI TI POVEDALA, DA SMO SE SKORAJ PRAV VSI, VSAJ ENKRAT V ŽIVLJENJU SOOČILI S PODOBNIMI SITUACIJAMI KOT TI SEDAJ. A DOBRO JE VEDETI,DA JE VSE ODVISNO PRAV OD NAS SAMIH,TOREJ KONKRETNO V TEM PRIMERU OD TEBE. LAHKO TI LJUDJE DAJEMO RAZNOVRSTNE NASVETE,ČE PA BOŠ TI ŠE VEDNO IMELA V SVOJI GLAVI TRDEN VZOREC IN NEGATIVNO PREPRIČANJE, NASVETI PA TI BODO ŠLI V ENO UHO NOTER,V DRUGEM PA VEN. ZAMISLI SE MALO,SAJ SI ŠE ZELO MLADA IN VELIKO LAHKO NAREDIŠ,DA BOŠ ŽIVELA KVALITETNO IN SREČNO ŽIVLJENJE. NAPISALA SI,DA SMER ŠTUDIJA NE BI ZAMENJALA. TO JE ODLIČNO,SAJ POMENI DA TOČNO VEŠ KATERI POKLIC ŽELIŠ OPRAVLJATI. NA DOBRI POTI SI. Z VSAKO STVARJO JE TAKO.POTREBNO JE IMETI ŽELJO IN CILJ. KO JE ČLOVEK UJET V KROGU, OBSTAJA VEDNO TUDI IZHOD IZ NJEGA. SVETUJEM TI, DA ZAČNEŠ POČETI STVARI,KI SO TI BILE VSAJ KDAJ PRI SRCU V PRETEKLOSTI, ALI PA ZAČNI S ČIM NOVIM.KAKŠEN ŠPORT, V PROSTEM ČASU ZAMENJAJ OKOLJE IN UŽIVAJ V NARAVI, POKLIČI PRIJATELJE IN PREDLAGAJ DA GRESTE NPR. V KINO ALI PA SKUPAJ NA IZLET, NA ŠPORT,… NE ODNEHAJ IN NE OBUPAJ ČE PRVA PRIJATELJICA ALI PA PRIJATELJ NE BO IMEL ČASA. POSKUSI ZNOVA,POKLIČI DRUGEGA, ČE PA V TRENUTKU KO SI SAMA NAJBOLJ NEKAJ ŽELIŠ,IN NI NIKOGAR,POJDI SAMA IN UŽIVAJ!!! VERJEMI, USPELO TI BO! BODI MOČNA IN NE DAJ SE! POZDRAVČEK, DR.SABI

Ali kaj uporabljaš MSN Messenger, Icq, irc, karkoli? Če uporabljaš, bi se rad malo s teboj zgovarjal…

MSN sem pred kratkim vrgla z računalnika, ostalega pa tudi ne uporabljam. Lahko pišeš na mail, če želiš [email protected]

New Report

Close