Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vrtenje v glavi

vrtenje v glavi

Spostovani,
rada bi vam povedala kaj se mi je pripetilo danes in vas poprosila za pomoc kaj naj bi to bilo.
Sredi lupljenja krompirja se mi je mocno zvrtelo in mislila sem, da me res vrti naokoli. zaprla sem oci in je skoraj minilo. nakar me je zgrabila huda slabost. hotela sem leci za par minut v dnevno sobo na kavc, pa mi ni pasalo. najbolj mi je pasalo, da sem klecala na tleh, glavo imela na trosedu in jokala. ja, jok mi je pasal. zmerila sem si temperaturo in imela sem komaj 35,4 stopinje, vrocina pa me je kar oblivala. slabost je bila vse mocnejsa in mocnejsa, ampak na bruhanje mi ni slo. oci sem morala imeti zaprte, drugace se mi je se bolj vrtilo. kar naenkrat pa me je zagrabilo in sem morala bruhat. zbruhala sem vse kar sem pojedla zadnjo uro, nakar sem postala zelo zaspana. slabost je izginila. legla sem v posteljo. motila me je svetloba in rabila sem veliko svezega zraka. potegnila sem roleto dol in odprla okno, tako sem spala skoraj 2 uri. Kosilo je skuhal moz in komaj, s tezavo sem spravila vase grizljaj za grizljajem. nazaj spat sem sla takoj po kosilu. in spala spet 2 uri. zbudila sem se z mocnim glavobolom in vzela eno tableto aspirina. polezala sem se pol ure in potem je minilo. zmerila sem si temperaturo in imela 36,2.
tisti obcutek slabosti imam se sedaj, pa tudi glavobol ni povsem minil.
stara sem 27 let, noseca nisem, ker sem ravno imela menstruacijo.visoka 168 in tehtam 65kg. krvni pritisk pa imam 114 69 in 70 srcnega utripa. danes si ga nisem merila, ker naprave nimam doma.
ali naj grem na kake preiskave ali kaj? hvala za vas odgovor.

Spoštovani!

Težko vam zanesljivo odgovorim, kajbi to bilo, a najboljverjetno gre za napad migrene. Več boste vedeli danes, ko bi moralo biti bolje in ob naslednjih podobnih napadih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

jaz pa menim da gre pri gospe lahko za težave s ščitnico oz. hormoni. čeprav je možnost za migreno vsaj v določenih segmentih velika(neprenašanje svetlobe in potem hud glavobol določen čas). moti me tudi to ker ni imela migetanja pred očmi..no ja kaj vem…

Verjetno bo potrebno opazovati nekaj časa in seveda obiskati zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close