vrtec mladi rod
Naš je hodil v Mladi rod, enota Mavrica na Savski cesti. To je majhen vrtec s tremi enotami (malčki, sredinčki in mali šolarji). Vsaka skupina ima svojo sobo, mlajši dve se lahko združita v eno, imajo en skupni prostor namenjen telovadbi in predstavam, en prostorček z bazenom z žogicami, majhno kuhinjico in igrišče s peskovnikom, gugalnico, toboganom, vlakcem…
Meni je bilo zelo všeč, ker so vse skupine veliko skupaj, mlajši otročki se veliko naučijo od starejših, starejši pa se prav lepo naučijo biti obzirni z mlajšimi, vsi se med seboj poznajo, vzgojiteljice pocrkljajo vse otroke, vsi skrbijo za vse…
Jaz sem bila zelo v dvomih, ker je vrtec majhen in ima majhno igrišče, ampak je bila ravno ta majhnost velika prednost. Vrtec deluje kot en velik dom.
Mavrica!!!
Pojdi si najprej pogledat kakšen je ta vrtec, in na kakšni lokaciji se nahaja.
Če želiš, da se tvoj otročiček igra na igrišču, ki je blizu velikemu križišču, kjer se nahaja še bencinski servis, kjer se odvija predvsem “stoječi promet”, ki je sicer najbolj škodljiv, bi jaz krepko premislila. Poleg tega je igrišče zavarovano pred cesto samo z mrežo, res je da na nekaterih koncih mreže raste še živa meja, pa vendar. Hrup, nesnaga, bencinski servis… zelo bi premislila.
Pa še to…. niti slučajno ni vrtec Mavrica en sam dom. Jaslična skupina je stisnjena v manjšo sobico… sploh ne vem kako funkcionirajo. Vzgojiteljica je bila ena starejša gospa Danila, kjer je bilo očitno da ne sfolga otrok, grozljivo.
Mi smo se zaradi vseh zgoraj navedenih razlogov izpisali iz tega vrtca in šli kar privat.
Pojdi raje vprašat na enoto Črtomirovo ali Belokranjsko vila Čiračara, samo MAVRICE ne!!!
Zdaj si me pa zbodla in verjetno je bil to tvoj namen!
Danila je res ena starejša gospa, ki ima sama svojih lastnih 5 otrok, ki so zdaj odrastli in uspešni ljudje, iz česar gre sklepati, da jih je lepo vzgojila. Je ženska, ki je zelo aktivna in vitalna. Vseh športne dejavnosti (drsanje, plavanje, letovanje, zimovanje) se udeležuje in vodi tečaje za otroke. Poleg tega vodi pevski zborček v vrtcu. Tako, da o tem kaj sfolga in kaj ne, ne bi govorila.
Iz skupine mojega sina smo bili vsi starši zelo zadovoljni z njo. Otroke je znala pocrkljati ter naučiti lepega vedenja in reda hkrati. V šoli so učiteljice navdušene nad otroci, ki pridejo iz Danilinih skupin v šolo.
V skupini mojega sina je bila vnučka gospe Danile in ne glede na močne sorodstvene vezi ni bilo razlike med njo in drugimi otroci. Edini privilegij deklice je bil ta, da je šla z vzgojiteljico-babico domov.
Kar pa zadeva okolico vrtca – res sta blizu cesta in bencinska črpalka, kar smo mi vzeli za prednost: manj ovinkov po ozkih uličicah do vrtca, pa še sproti lahko nahraniš jeklenega konjička. Ograja okoli vrtca pa je ali lesena ali kovinska (nova ograja). Glede hrupa in smoga pa – vsi mi, ki smo Ljubljančani, ga ne opazimo, dokler je v mejah normale. V popoldanskem času pa je bil na igrišču tak ljubi mir, da bi jaz lahko v senci drevesa na klopici zaspala, če me ne bi sinko kar naprej nekaj spraševal.
Jaslična skupina ima manjšo sobico in je v njej tudi manj otrok, kot v drugih skupinah, so pa harmonika vrata med sobama skoraj vedno odprta, tako da se sredinčki in malčki družijo in imajo več prostora.
Draga VG, ne vem, kaj se ti je zamerilo, ampak če je toliko ljudi zadovoljnih (imam tudi informacije zanamskih generacij), premisli, če ni kaj narobe s tvojim razmišljanjem.
Moja dva sta na Črtomirovi in se mi zdi OK. Veliko delajo, imajo kar zahteven program, precej dodatnih aktivnosti (lutke, obisk knjižnice, predstav, letos so bili ta veliki tudi v narodni galeriji…). Letos bodo obnovili še zadnji paviljon, tako da imajo lepe igralnice. Hrana je dobra (pravi tudi moj mož, ki je nekajkrat jedel tam), lepo igrišče… Sama imam sicer tudi nekaj pripomb, ampak so res čisto subjektivne, tako da ne bi o tem.
Jaz sama sem pred dvajsetimi leti hodila v vrtec Mavrica in imam enkratne spomine na ta vrtec. Seveda se je v teh letih veliko spremenilo. Mojega sina pa sem vpisala v Čira čara na Belokranjski ulici, ki je večji od Mavrice in imam kar pomisleke, ali bi ga morda le prepisala v Mavrico. No, sestanek imamo starši v začetku junija, pa bom takrat videla, kakšen je ta vrtec.
Maja