Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom vrtalnik – samozatezna glava

vrtalnik – samozatezna glava

imam baterijski vrtalnik (black&decker) s takoimenovano samozatezno glavo. Problem je v tem, da je sveder zelo slabo pritrjen in se ob vrtanju v trši material hitro obrne v glavi. Zanima me, če je možno tako glavo menjati za klasično (na ključ)?

lep pozdrav!

Da se! Ampak zato je ta glava ,da se sama zateguje.
Nebi smelo biti nobenih problemov.Jas jih imam 6 (šraufarc) in nimam težav.
Pa hitro lahko zamenjuješ svedre. Verjetno ti bi moral nekdo malce pokazati kako se z mašino dela.

Pozdravljen,

nisem si mislil, da je zadeva tako komplicirana :)) Vstavim sveder, glavo zategnem z roko in pričnem z vrtanjem. Kje sem zgrešil?

Kaj pa si vrtal, da se ti je odtegnilo?

Problem je že če vrtam npr. v pločevino, ko se sveder preden pogleda skozi lahko malo zatakne in se potem zavrti v čeljustih. Saj se glava ne odtegne, problem je v tem, da premalo močno zagrabi sveder. Pri glavi za ključ sem preprosto močneje pritegnil in je držalo kot je treba. Tu pa samo z roko ne morem pritrditi svedra dovolj močno.

Če se to zgodi med samim vrtanjem primi z roko za glavo in tako se bo spet sveder zategnil. Res pa je, da ima navadna glava večjo moč. Ni pa praktična, vsaj za mene ne.
Z tvojo mašino pa ni nič narobe to pač je tako.

Jaz imam na vseh mašinah samozatezne glave in se mi skoraj nikoli ne zgodi, da bi se glava sama odtegnila. Včasih se to zgodi pri udarnem vrtanju.
Tako da je možno, da premalo zategneš glavo ali pa ima glava kakšno napako. Pri vrtanju v pločevino se sveder ne bi smel sam odtegniti.

New Report

Close