Najdi forum

Včeraj ob prihodu domov nisem vedela, ali naj jokam sredi vrta ali kaj.
Od vseh tistih zdaj že ogromnih glav solate, kumaricah ki so se že spenjale po mreži, krompirja, sadik radiča, endivije,…je ostal le pokrit paradižnik. Od vsega ostalega pa le koceni. Okleščene so maline, jagode, pod sadnim drevjem je bilo vsaj pet centimetrov nastlanega listja in zmečkanih jabolk, rože na balkonu so bile brez zemlje in totalno uničene.
Ja, bila je nevihta…s točo, vetrom in nenormalnimi pljuski dežja.

A lahko pričakujemo, da se bo krompir še obrasel, s kumarcami vem da je konec,… Kaj od vrtnin je take sorte, da se obraste? Je imel kdaj kdo že podobno situacijo?

Krompir se sigurno obraste, pa korenje in peteršilj, za ostalo p ne vem.
Kje pa je bilo tako neurje?

Res škoda, da se mučiš in vse delaš, ko končno vidiš lep rezultat pa se narava poigra z nami.

Lp,

Pika, zares mi je hudo zaradi tvojega vrta. Si čisto predstavljam, kako se počutiš. Nisem sicer dovolj izkušena, da bi ti dajala konkretnejše nasvete, a gotovo je še čas za solato (sadike) in peteršilj, mogoče bi tudi s kumarami in bučkami (tudi sadike) lahko še poskusila, glede na to, da je bilo letos sajenje zaradi vremena itak zamaknjeno. Tudi sadike rož še vedno prodajajo v vrtnarijah, tako da mogoče vse le še ni izgubljeno.

lp,

Štajerska je bila včeraj na udaru, okolica Mb, za danes napovedujejo isto, torej…trenutno razmišljam če se sploh še splača.
Grrrrrr, cel dan se že jezim na tiste “gospode”, ki ne pustijo da se gre v boj proti toči. Baje da kao vse skupaj preveč obremenjuje okolje….ne vem kaj naj si mislim. A tako kleščenje pa ….ah, brezveze.

Jaz sem tudi iz štajerske in sicer iz SLov. Bistrice, kje je te bila taka toča?
Če še imaš voljo lahko posadiš še vsem, kar si spomladi. Ti bo ravnotako zrastlo, le da bo malo kasneje, bo pa.

Pika, ne bodi huda. Na vseh meteoroloških straneh, ki kaj pišejo o tem, je zelo jasno razloženo, da je bolj proti toči metanje denarja skozi okno. Čisto nič ne pomaga! piše celo, da če primerjaš zvonenje zvonov in letala, je prvo učinkoviteje. Pa ne bodi zdaj jezna še na župnika…;-)

New Report

Close