Vročinski izpuščaj
Pozdravljeni,Tanč,
malo brskam po internetnih straneh, ampak ne najdem pravega odgovora oz. so si nasprotujoči. Mislim, da ima moj 7t star sin vročinske izpuščaje, ki pridejo in grejo, največkrat pa se pojavijo, ko se poti, ko dlje časa leži na eni strani (npr. ko leži na desnem boku, ima pikice na desni roki in desnem ličku, včasih tudi na lasišču) ali pa ko intenzivno joče. Zanima me, kako naj kožo negujem. Kopam ga vsak dan, namilim pa le 1x do 2x tedensko. Mazanje z negovalno kremo (naj bi bila naravna, bio, eko in ne vem še kaj) sem za vsak slučaj na tistih predelih kar opustila.Oblečen je samo v bodi na kratke rokave, ponoči mu dodam še tanke žabice. Pokrit ni. Ali se je potrebno pokazati P, če izpuščaji ne minejo oz. se nenehno pojavljajo in izginjajo? Sprašujem, ker imava naslednji pregled šele ob 3. mesecu, ker je v 1. mesecu pridobil več kot 1,4kg in zrasel za 3,5cm, pa je moja P rekla, da ni potrebe, da bi se hodili tehtat ob 2. mesecu starosti :))
Hvala za odgovor in LP!
Joj, sedaj mi je pa prav nerodno. Sem ravnokar videla, da ste malo spodaj odgovarjali na to vprašanje, vendar mi tega v iskalniku ni zaznalo, ker je spodnja tema označena kot’vročični’ in ne ‘vročinski’ izpuščaj. Se opravičujem. Ni treba odgovarjati oz objaviti mojega vprašanja. Še enkrat hvala in lp.
Če gre za vročinski izpuščaj, ne mažemo z ničemer, koži pustimo, da diha, da se poti, večkrat dnevno pa otroka obrišemo z mokro krpo. K zdravniku zaradi tega ni potrebno, saj ni kaj storiti.
pozdravljeni, tanč!
moja 16 mesečna dvojčka imata oba močan vročinski izpuščaj (ali je to morda alergija na znoj?), ki ju tudi močno srbi. samo brisanje kože ne pomaga. izpuščaj se je razširil po lasišču (ker se potita v glavico), po hrbtu, pod pazduho, najhuje je pri sinu, na mestu pregiba na rokici (pod komolcem). ker imam poleti sama iste težave z “alergijo” (nikoli dokazano) na sonce, morje, potenje…. in imam na mestu potenja močan osip, sem zase prejela kremo Lotriderm.
zanima me, kako lahko ublažim srbečico in jima pomagam. naše pediatrinje ni, pa so mi svetovali po tlf v ZD, naj poskusim ali s claritine sirupom ali fenistil gelom. kaj menite? nekje sem zasledila (pa ne najdem več), da ste predlagali kortikosteroide, ker so učinkovitejši. bi lahko mazala z Lotridermom? potrebujeta morda pregled pri dermatologu/alergologu?
joj, samo da neha srbet, ker dobro vem, kako je to nadležno.
hvala za vaš odgovor in upam, da ste se po plohah malo ohladili:))
lp
Seveda je možno, da koža z znaki alergijskega vnetja reagira na lasten znoj. Če umivanje in mazanje s Fenistil gelom nekaj dni ne bo pomagalo, mažite 1x dnevno z Lotridermom (3-4 dni). Claritine pa tudi dajte, da ublažite srbenje.
Pozdravljeni,
se bom kar navezala na to temo. Moj 16 mesečni otrok ima od ponedeljka pikast hrbet in malo okoli vrata. Drobne pikice, vmes večje, kot od pika komarja. Zelo, zelo se poti, je kar limast od potu. Je, vse. Bolan se mi ne zdi, vročine nima, živahen. Hrbet ima res bogi. Delam po vašem navodilu, kar ste že ostalim napisala. Da bi bil na kaj alergičen, ne vem.
Se greva pokazat k zdravniku ali ne?
Če je otrok sicer zdrav, za to ni nobene potrebe.
Pozdravljeni! Moja skoraj 6 mesečna hčerka je pred dnevi imela vročino, trajala je dva dni.Včeraj vročine ni več bilo.Danes pa sem opazila da so se ji pojavile rdeče pikice. Največ jih ima za ušesi in na zatilju in malo tudi zadaj na lasišču. Opazila sem jih tudi na hrbtu in na prsih ampak to čisto malo. Zanima me ali je to vročinski izpuščaj ali je lahko kaj drugega. Danes je malo več spala kot običajno in bila je malo bolj razdražljiva,drugače pa normalno papca in vse ostalo je tako kot prej. Naj obiščema pediatrinjo ali ni potrebe in kako naj ravnam z temi pikicami?? Hvala in lep pozdrav!
Zelo verjetno je to šesta infekcijska bolezen, o kateri si preberite med pripetimi temami.
Če bi prebrali pripeto temo, bi vedeli, da to ni nič neobičajnega in da bo izpuščaj trajal še nekaj dni.