Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vrocine

Vrocine

Pozdravljeni, moja deklica je stara dve leti, razen da iz vrtca prinese vsak infekt, ki gre obicajno tudi na usesa, je zdrava deklica. S tem mislim, da jima prirojenih tezav, hujsih zapletov prehlada itd.

Ima pa vsake toliko povisano temperaturo. Prvic sem to zaznala maja, potem novembra, decembra in zdaj. Traja nekaj dni in mine. Temp.je max do 37.9 v usesu, torej nekje max do 37.4, 37.5. Imela je v tem casu ze pregledano kri (dec.), brez posebnosti. Urina nikoli.

Zdravnica se ne sekira, ker ji itak skoz tece iz noska in pravi da je povezano s prehladom. Ampak decembra je vrocina vztrajala cca 10 dni, brez nihanj, da bi postopima narascala alinusihala. Vsak dan je bila enaka. Po nekaj dneh sem nehala merit in je cez nekaj dni vec ni bilo.

Vceraj se mi je spet zdela topla, in sem izmerila, ponovno 37.9, sva sli na pregled, vse ok. Krvi in urina niso pogledali. Nima prehladnih znakov tokrat, razen nekaj dni slisim, da se ji odzadaj nekaj vozi. Ne kiha, ne kaslja, nic.

Vsak mesec nekje ima vnetje uses in poje Amoksiklav, ce bi imela kaksen uroinfekt  ali bi ta antibiotik pomagal?

Je pa vrocina malo cudna, vedno je enako. Ponoci je ni, zjutraj, ko se zbudi tudi ne, z uro, dvema aktivnosti pa naraste. Ko gre na popoldanski pocitek spet pade pade in se zbudi brez.

Nikoli se ne poti v spanju, razen, ko ima te vrocine oziroma je bolana. Zdaj se ni potila nekaj casa, vceraj je dobila vrocino in se je vecer tudi spotila. Nic strasnega, le glavo je imela malo potno, takoj ko je zaspala, ampak tega sicer nima.

Danes in vceraj je tudi tezko zaspala in v spanju malo zastokala, da jo boli uho. Vceraj na pregledu je bilo vse ok z usesom.

Pije in je normalno. Mogoce je malo bolj sitna kot obicajno, sicer pa normalno aktivna itd.  Zadnji teden sta pokukali ven zadnji trojki, samo spicki, ce bi bilo povezano s tem?

Kaj bi to lahko bilo? Bi morala biti na kaj pozorna? Stara bo dve leti.

Hvala in lepo pozdrav

Če ob porastu vročine nima na novo prehladnih znakov, je potrebno opraviti pregled krvi in urina (ampak ne prvi dan, ker se še nič ne vidi) oz. izključiti bakterijske vuzroke vročine. Tudi sicer je potrebno takšne ponavljajoče vročine brez jasnega vzroka opredeliti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni

Tudi pri nas je stanje podrobno. Le da 3 leta stara punčka čez dan občasno zakašlja in ima nekajkrat v dnevu prozoren izcedek iz noska. Vročina začne naraščati popoldan in pride do 38.1 največ pa spet pade, čez noč izgine. Lahko vpliva na vročino utrujenost, ker sedaj dnevni počitek izpušča? Ali pač reagira z vročino vedno tudi na najmanjši prehlad? Je lahko to slabo?

 

Lp

Vročina je splošni obrambni mehanizem telesa, s katerim se telo bori proti povzročitelju. Otrok zboli, po domače prekuha z vročino, potem pa vročina pade in se telo bori še s protitelesi, ki jih tvori.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close