Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vročina in potovanje

vročina in potovanje

Pozdravljeni.

Že 6 dni imam povišano telesno temperaturo in suh kašelj. V preteklosti pri meni viroza ni nikoli trajala več kot 2-3 dni. Tokrat je drugače to, da vročina vztraja že 6 dni, vendar nikoli ni hudo visoka (med 37,3 in 37,8). Zadnje dva dni čez dan nimam vročine, zvečer pa se spet pojavi. Danes na primer imam temperaturo le 37,1. Kašelj se je samo rahlo izboljšal, vendar je še vedno precej vztrajen – vseskozi je to suh kašelj. Vse dni se počutim utrujeno, vendar danes je bolje. Dva dni nazaj sem bila pri osebni zdravnici, ki mi je poslušala tudi pljuča in je rekla, da so ta ok, da gre samo za virozo, ki bo minila, naj počivam in pijem veliko tekočine. To počnem že cel čas trajanja viroze.

Glede na trajanje vročine in kašlja sem zaskrbljena glede možnosti kakšne atipične pljučnice v ozadju – slednja je menda pogosto prikrita in se jo ugotovi šele z slikanjem pljuč. V ponedeljek zjutraj odhajam na 3-dnevno potovanje (znotraj EU). Če se stanje čez vikend ne izboljša in bom še vedno imela ob večerih nekoliko povišano telesno temperaturo (in ne izključeno možnost atipične pljučnice) lahko s potovanjem naredim veliko škodo za svoje zdravje? Tam namreč ne bom ravno počivala v topli postelji. Ne vem ali naj v tem primeru potovanje odpovem ali pretiravam in grem vseeno in pač spremljam svoje počutje, če pride do poslabšanja? Iskrena hvala za vaš nasvet.

Lep pozdrav,
Andreja

Pozdravljeni, najbolj varen odhovor je, da pocivajte, a orientirajte se po počutju, če ste v stanju, v kakršnem ste, sposobni opraviti pot, kot ste si jo zamislili. Fizične aktivnosti in telesne napore vsekakor odsvetujem, koliko je možnosti, da se stanje poslabša pa je nemogoče predvideti, zbolite pa lahko kjerkoli tudi če se nekam odpravite zdravi.
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close