Najdi forum

Spoštovani,
zadnje čase opažam, da imam zelo vročo glavo. Ko si izmerim temperaturo je nekaj čez 37, vendar ne veliko. S f-testom pa mi vedno kaže povišano temperaturo. To sem opazila čisto slučajno, ker ko sem si dala roko na čelo je bilo vedno vroče….

To pa ni edina stvar, ki sem jo opazila. Kak mesec ali dva že opažam, da mi moje umske sposobnosti očitno pešajo. Kar mi včasih ni bil noben problem za razumeti, tega danes le stežka razumem, kot da bi mi “procesor” nehal delati… in potem moram prebrati eno stvar večkarat, pa je še ne kapiram kot včasih….

Istočasno pa postajam še zmedena in pozabljam stvari. Npr. danes sem pozabila, da kuham kavo in je vsa voda povrela in take majhne stvari… pozabim kam moram iti, kaj moram še narediti itd…..

A je to zaradi stalne vročine, ki mi uničuje pamet?

Vročino sem si šla izmeriti šele sedaj, čeprav sem opazila, da imam vroče čelo že kar nekaj časa nazaj….. povezujem jo s tem mojim občutnim poslabšanjem intelektualnih sposobnosti.

Imam svojega psihologa, tudi psihiatra vendar sta oba zasedena vse do septembra….

Kako si naj vročino zbijem? Razen vročine in pešanju umskih sposobnosti ter demence se počutim še kar normalno. Nič me ne boli. Samo trdna nisem več tako, kot sem bila…. kot bi se mi hotelo vrteti, samo se mi ne vrti…. čudno je vse skupaj.

Kaj mi svetujete?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

se opravičujem za pozen odgovor.

Pomembno je, da obiščete svojega osebnega zdravnika, ki vam bo verjetno predlagal določene telesne preiskave. V primeru, da ne bodo našli bolezenskega vzroka in ugotovili, da je z vami v telesnem smislu vse v redu, pa vam svetujem, da poiščete psihoterapevtsko pomoč z razlogom, da raziščete morebitno psihosomatiko – ko psihično stanje vpliva na telesno zdravje.

Sem vam odgovoril na vprašanje? Če imate še kakšen komentar ali vprašanje, ste dobrodošli, da ga zapišete.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close