Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Vročina..

Vročina..

Spoštovani,

sprašujem vas glede 15.letne hčerke. Dva dni ima vročino nekaj manj kot 39.

Zelo jo boli glava in pravi da še oči, ko jih premika…

Približno 3x na dan ji dam Aspirin C da ji pade vročina.

Sprašujem vas, ali je že potrbno obiskati zdravnika in kaj bi to bilo narobe z njo? Prehlajena ni, grlo jo ne boli.

Hvala za vaš odgovor.

Mislim, da bi bilo primerno obiskati zdravnika. Da bi sklepal o tem, od česa ima vročino, je žal premalo podatkov ali znakov. So pa pri otrocih in mladostnikih za zbijanje vročine varnejša zdravila, ki vsebujejo paracetamol, kot ta z acetilsalicilno kislino (ki je v aspirinu).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ali naj ji raje dam Nalgesin? Vsebuje paracetamol?

Popoldan dela zdravnica, do takrat pa še tole vprašanje, ali bi lahko kopanje v morju bila posledica tega?
V četretek so se še kopali,kljub hladnemu vremenu, v soboto pa je zvečer zbolela? Ni prehlajena.

Hvala

Paracetamol vsebujejo lekadol, calpol, daleron, panadon…. Vročina je najverjetneje posledica neke okužbe in neposredno povezana s kopanjem v morju verjetno ni.
Lep pozdrav!

Spoštovani!
Bili smo pri zdravniku in diagnoza je : Tonziofarigitis ac. Bruhanje
Zdravnik se ni odločil za zdravljenje z antibiotikom, pač pa samo počitek..

Test Streptolatex je negativen.
Laboratorijski testi pa so tile ven normale:
Levkociti: 10,7
MCH 25; MCHC: 28 ; DKS Segme%: 90; DKS Limfo% : 6 ;
S-C.reakt.prot.hitri test: 52

Najbolj smo bili prestrašeni, ker nas je naša zdravnica poslala na Infekcijsko kliniko, zaradi suma na miningitis. Tam so to zanikali, žrelo pa je pordelo, nebnici nekoliko povečani, bolj desna, vendar brez oblog.

Kakšni se vam zdijo laboratorijski izvidi in ali bo res sam čaj in mirovanje zadostovalo?

Hvala za vaš trud pri odgovorih.

Diagnoza je vnetje žrela in mandljev. Za antibiotično terapijo se niso odločili, ker so opravili bris žrela na streptokoke (če so ti povzročitelji tega vnetja, se ga zdravi z antibiotiki), test pa je bil negativen. Predvidevam, da je imela ob pregledu trši vrat ob pripogibanju naprej, zato je bil poslan na infekcijsko kliniko. Verjetno so vas naročili tudi na kontrolo, če vročina ne pade v prihodnjih nekaj dneh. Glede na bris grla se mi zdi “terapija” vnetja grla primerna.
Lep pozdrav!

Spoštovani,

na ponovni pregled nismo več šli, saj so dejali na infekcijski, da če nebi bilo bolje…naj se pridemo pokazat.

Vendar se je čez dva dni vse uredilo in tako je danes že šla v šolo.

Sedaj me pa zelo skrbi, kajti sošolka, s katero je bila v šoli v naravi skupaj v sobi, je od danes v bolnici, ker ima meningitis!!

Ali je možno, da ga ima tudi naša hči, čeprav se počuti izvrstno?

Ali bi ponovni odvzem krvi pri svoji pediatrinji lahko pokazal, ali je zdrava ali ima meningitis??
Kaj mi svetujete?

Hvala!

Pozdravljeni!
Na tem pregledu krvi iz izvida ne bo razvidno, če ima meningitis ali ne. Če se odlično počuti in nima nobenih težav, potem sedaj meningitisa nima. Nalezljivost pa je odvisna od povzročitelja, ki je pri sošolki povzročil bolezen.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav,
15. mesečna hčerka je pred 20-mi dnevi prvič dobila vročinski krč. V vsej širši družini-tudi bratranci,tete…ni nihče nikoli imel vročinskih krčev. Krč je nastal ob temp. 38,5. Temperatura se je takrat zelo naglo dvigovala. Čez teden dni, pa je zopet dobila vročino in zopet jo je streslo, nato sem takoj začela s hlajenjem, tako da do pravega krča ni prišlo. Imela pa je vročino 38 do 38,5 kar 4 dni. Voltaren je pomagal le 4 ure, nato so mi nainfekcijski dajali Naprosin, kateri se v lekarni baje ne dobi več.
Danes je 5. dan odkar sva prišli iz bolnice (v bolnici sva bili 2 dni, kjer je imela temp. 38).hčerka se je vsak večer zelo potila, tako da potem čez dan ni bila nič vroča, zvečer pa ji temp. še vedno naraste na 37,5.Njena normalna temp. je 36,3.
V bolnišnici so potrdili akutno vnetje zgornjih dihal. Ne morem je niti pustiti v varstvu, saj ne vem, kdaj bo spet prišlo do nenadnega dviga temperature.
Ali sploh obstajajo kakšni preventivni ukrepi, ki bi preprečevali možnost nastajanja krčev?
Imam občutek, da VIROZA traja že skoraj 1 mesec.
Ali je to njeno stanje sploh še v mejah normale?

Pozdravljeni!
Vročinski krči praviloma niso nevarni in ne puščajo posledic.
Preventivnih ukrepov razen zniževanja temperature ni, ni pa tudi nujno, da dobi krče ob vsakem dvigu temperature. Virusne okužbe se lahko vlečejo dlje, ni pa nujno, da gre za eno in isto okužbo-lahko se okuži še s čim se preden v celoti preboli prejšnjo okužbo. Okužba-vnetje zgornjih dihal je najpogostejši vzrok povišane temperature, temperatura pa je proti večeru praviloma višja kot zjutraj in preko dneva in glede na napisano se mi zdi, da se je stanje vendarle izboljšalo. Nikoli v življenju žal ne boste že v naprej vedeli, kdaj se bo (pa čeprav čez mesece) zaradi kakšne nove okužbe morda dvignila temperatura, zato naj se življenje vendarle ne vrti le okrog 24urnega nadziranja temperature, tudi ko se stanje izboljša.
Lep pozdrav!

New Report

Close