Vrnitev v službo?
Pozdravljeni, lepo prosim za iskreno mnenje. Situacija je sledeča. Po enem letu porodniškega dopusta se vračam v službo, kjer sem zaposlena kot vodja oddelka, nadomešča me oseba z dosti manj delovnih izkušenj, sem ga pa ustrezno pripravila na moj odhod, vse ga naučila, nikoli skrivala znanja. Pomemben podatek je tudi to, da je oddelek nastal z mojim prihodom v to službo, 6 let nazaj, kar pomeni, da sem ga zgradila iz nule, prispevala precej k rasti podjetja. Po vrnitvi mi je nadrejeni povedal, da si bomo delovno mesto delili z osebo, ki me nadomešča, saj nobenega ne vidi kot glavnega. Izpostavila sem dejstvo, da sedaj, ko ne morem delati nadur kot prej (zaradi otroka) pa nisem več ustrezna za to delovno mesto, oseba z manj izkušenj ampak pripravljena delati po 16 ur na dan pa seveda je? Kaj bi vi naredili na mojem mestu? Se nagibam k temu, da se sploh ne vrnem nazaj v službo, ampak da poiščem drugo.
Seveda se vrni v službo. Nadrejenemu pa povej naj odloči, dveh vodij na enem delovnem mestu si ne predstavljaš, zato naj odloči kdo je vodja. Č ne boš ti, zahtevaj, da te premesti drugam. Pa se pritoži. Verjetno imaš pogodbo o zaposlitvi in v skladu z njo opravljal delo.
Je pa že tako, nikoli nikomur ne pokaži vsega kar znaš. Namesto da bi ti bili hvaležni, te bodo na koncu še zamenjali. To je pač ta kruti kapitalizem, kjer se vidi samo dobiček in tisti, ki ga ustvarjajo. Ti očitno več ne spadaš med njih saj ne delaš po 16 ur na dan.
Vse dobro ti želim.