Ojla športniki!
Zanima me če se mogoče kdo spozna na hribolazništvo.S frendi mamo namreč namen it naslednji teden na Stol,a me skrbi kakšno je vreme na tej višini (cca 2300m) kadar je pri nas sonček.Kako naj vem ali bo gor megla,dež,sneg…?Spomnim se namreč lani ko smo šli junija da je ob 6h zjutraj kazalo kar lepo,tudi napovedano je bilo lepo vreme,ko pa smo prišli do vrha,je pršila megla,bilo je obupno mraz,nobenega razgleda…
Če se kdo spozna na to naj mi prosim čimprej piše.Ali pa je morda še prezgodaj za lazenje v take višine?Kajti lani junija je bilo na vrhu kar nekaj snega.Ali mogoče kdo ve kdaj odprejo kočo?
Hvala za odgovore!Res mi je pomembno!
P.S.:Gre se za Stol nad Žirovnico na Gorenjskem!
… V planinah je pač tako. Lahko je pol ure sonca pri 20 stopinjah, naslednje pol ure se pripodijo megle in se ohladi za 15 stopinj… Sedaj je že kar primerno za iti v gore, seveda pa je nujno imeti s seboj nekaj opreme, ki pač sodi v planinski nahrbtnik. Sneg te pa seveda tudi ne sme presenetiti… Na meglo pa lahko računaš tudi ob zelo vzpodbudni vremenski napovedi. Pa saj je tudi v megli lepo; bistvo je, da si v naravi in da se zaradi vremena ne obremenjuješ. Kar je, pač je, izkoristi ga takega ali drugačnega…