Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje vrednosti pri ščitnici

vrednosti pri ščitnici

Pozdravljeni,

Pred 6 dnevi so mi odvzeli scitnicne hormone in vrednosti so taksne:
TSH: 6,36
T3: 6,58
T4:17,7

Zanima me, ce so to se normalne vrednosti in kaj ce niso?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Vrednost TSH je nekoliko zvišana, pT4 in pT3 sta v mejah normale. Verjetno gre za latentno hipotrozo. Priporočam opraviti pregled ri tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani!

Vrednost TSH je nekoliko zvišana, pT4 in pT3 sta v mejah normale. Verjetno gre za latentno hipotrozo. Priporočam opraviti pregled pri tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni, Zanima me kakšno vezo ima hormon T3 z telesom in počutjem. zdravnica me je namreč dala na pregled za ščitnico, kjer sta bila TSH in T4 v mejah normale, T3 pa so izmerili 7,22, Postavljena mi je bila diagnoza: Možno kronično netje ščitnice z evtirozo. Zanima me kaj to pomeni in če je moje počutje slabo zaradi povišanega hormona (brez energije, občasno preveč izločanja blata, pogosto uriniranje, glavoboli in tišččanje v grlu…)
HHvala za Vaš odgovor. Lp, Staša

Spoštovani!

Žal niste navedli koliko ste stari. Pri mladih ljudeh je vrednost pT3 fiziološko nekoliko višja, tako, da so meje normale za otroke in mlade ljudi za pT3 višje. Glede na normalne vrednosti TSH in pT4 gre za normalno delovanje ščitnice.

Lp

Lep pozdrav,danes sem preverila vrednosti scitnice S-TSH 0.24, S -Prosti T3 3.7 ,S-Prosti T4 29.1 ,imam euthyrox 150 mg zjutri po jodu .kaj naj naredim ,hvala lepa za odgovor

Spoštovani!

Glede na navedene vrednosti je odmerek Eutyroxa prevelik. Priporočam Euthyrox 125 ug dnevno in kontrolo TSH in hormonov čez dva meseca.

Lp

Spoštovani,
prosim za vaše strokovno mnenje,glede na izvid krvnega testa (mlada sem 46 let ;-))

TSH: 4.33
T3:5.43
T4: 16.53

imam napotnico za tireologa; sestra 44 let in mama 65 let redno jemljeta Eutyrox (175/dnevno)
najlepša hvala za komentar.
p.s. ali je zelo zgodnji izostanek menstruacije povezan s hormonskim disbalansom (že od 42.leta sem popolnoma brez menstruacije).

Lep dan,
Aleksandra

Spoštovani!

Glede na navedene izvide možno, da gre za mejno premajhno delovanje ščitnice (latentno hipotirozo). Zgodnja mena je lahko posledica avtoimunskega vnetja jajčnikov, ni pa v neposredni zvezi s ščitnico.

Lp

Sem moški, 44 let star. Zanima me kaj pomenijo naslednje vrednosti:
S-TSH 0,59
S-T4 14,07
S-T3 5,55
Izvide opravil ADRIALAB.
Zanima me ali se vrednosti lahko dnevno spreminjajo. Ko sem dal kri nisem imel nobenih težav, tri dni pozneje in tudi pred tem pa sem imel težave (rahla vrtoglavica, rahlo slabši vid, slabše splošno počutje, srbenje kože).
Opravil sem naslednje preglede: kardiološki pregled UZ srca 24 urni holter, gastrološki pregled gastroskopija UZ trebušnih organov, UZ ščitnice. Vsi pregledi so bili BP. UZ ščitnice je pokazal normalno veliko in prekrvavljeno ščitnico brez kakšnihkoli izrastkov. Težave se mi pojavljajo zadnjih 6 mesecev. Ali je mogoče da ščitnica vpliva na to?
Hvala za odgovor

Pozdravljeni, bi lahko prosim pokomentirali moj izvid. Star sem 20 let. Hvala!

S-TSH :1.62

S-T4 : 12.22

S-T3 : 4.97

Spoštovani “Moški 44”!

Navedene vrednosti kažejo na normalno delovanje ščitnice.

Lp

Spoštovani “Gregor21”!

Navedene vrednosti so v mejah normale.

LP

Spoštovani,

oče ima težave s sčitnico in dnevno jemlje 75 mg Euthyroxa. Prejšnji teden je imel sledeče izvide:
S-TSH 27, 24 mlU/L,
S-T3 prosti 3, 79 pmol/L,
S-T4 prosti 17, 12 pmol/L.

Lepo prosim za komentar.

Najlepša hvala in lep teden želim,

Ela

Spoštovani!

Glede na navedene izvide je odmerek Euthyroxa pri vašem očetu premajhen. Priporočam Euthyrox 100 ug dnevno in kontrolo TSH in hormonov čez dva meseca.

Lp

Pozdravljeni.

Zanima me razlaga vrednosti ščitničnih hormonov;
TSH 0,548
T4 5,39
T3 13,21

Ščitnico so mi testirali zaradi neuspešnega postopka umetne oploditve in treh neuspešnih transferjev. Zanima me vaše mnenje ali je tukaj lahko razlog v neuspehih?

Hvala
Lp

Spoštovani,

Vrednosti TSH in hormonov so v

Objava čaka odobritev

Spoštovani,

glede na navedeno je vrednost TSH mejno zvišana in normalna pT4 in pT3. Možno je , da gre za blago hipotirozo (premajhno delovanje ščitnice).

Priporočam opraviti pregled pri tirologu.

Objava čaka odobritev

New Report

Close