vrednost sladkorja v krvi
Pozdravljeni, v laboratoriju so mi odvzeli kri za test sladkorja, bil sem tešč in vrednost je 5,9.
Rečeno mi je bilo, da je vrednost kar visoka (glede na to, da sem bil tešč) zdaj me pa skrbi oziroma zanima ali naj se lotim še kakšnih preiskav? Saj po vsakem zaužitem obroku postanem utrujen, zaspan,…
Hvala za odgovor.
Ta utrujenost ne bo povezana s temi vrednostmi sladkorja v krvi, omenjena vrednost pa je OK. Lep pozdrav
POZDRAVLJENI!V SPARU SEM BILA NA TESTIRANJU
SLADKORJA IN HOLESTEROLA.SLADKOR JE 3,2 ;
HOLESTEROL PA 6,99.PRIPOROČILI SO MI TABLETE
OMEGA PLUS.ZANIMA ME KAJ SPLOH LAHKO JEM,
KER JE SLADKOR PRENIZEK HOLESTEROL PA PREVISOK?
IMAM ŠE PREHITER UTRIP SRCA,ALI JE TO MOGOČE
POSLEDICA TEGA STANJA?
HVALA ZA ODGOVOR,BRIGITA
Star sem 65 let, na tešče sem si izmeril :glukoza 3.3 mmol in holesterol 3.7 mmol .Ali lahko zaupam merjenju na kontrolne lističe in kaj pomeni izmerjena vrednost. Hvala !
@Stanislav, merjenje v trgovskih centrih služi bolj za orientacijo kot za postavljanje diagnoze in vam predlagam laboratorijski pregled teh vrednosti, če niste sladkorni bolnik in nimate terapije za sladkorno bolezen, nas sicer skrbijo previsoke vrednosti sladkorja v krvi in ne prenizke (in take običajno tudi niso). Lep pozdrav
@ajke, to da ste po obroku utrujeni, je lahko povsem normalno in poznam še precej takih (vključno z mano)
Forum je zaprt za komentiranje.