vrednost sladkorja na …
A mi lahko kdo prosim pove koliko je še normalna oz.dovoljena vrednost sladkorja če nisi na tešče? Tako približno…
Moj sin ima namreč vrednost 17.0 mol, pa me je začelo skrbeti. Saj mu bom jutri zjutraj na tešče zmerila, samo sem vsa zaskrbljena pa me zanima.
Hvala!
Priporočljivo je na tešče od 4 do 6 mmol, 1,5 ure (90 min) po jedi pa do 8 mmol.
Izmeri sinu na tešče in če bo imel več kot 6 oz. 7mmol se posvetuj z zdravnikom.
Tudi po jedi je 17 mmol ogromno preveč. Nekje se tolerira 8 do 10mmol po jedi.
Srečno in javi, kako je kaj.
Tv, hvala za odgovor.
Sem mu zmerila zjutraj in je bilo na tešče 4,7mmol. Kar je o.k., potem pa sem mu ob 16 uri zopet zmerila je pa bilo 7,4, jedel je pa več kot 2 uri pred tem.
aja, še to. Star je 4,5 let. So mu pa pri 1,5 letu starosti glikiranega sladkorja (3 mesece) namerili 10,8 mmol, potem pa po preiskavah ugotovili, da naj bi bila napaka.
Kaj menite? Naj mu vsak dan, kak teden, merim zjutraj in popoldan. Očitno je na tešče o.k. vrednost. Lahko to kaj pomeni? Da mu čez dan toliko naraste…
jaz bi vsekakor to povedala vaši otroški zdravnici.
Ne vem, kako je pri diabetesu tipa 1 (otroški diabetes), ker imam izkušnje le z SB 2 (tip 2).
Pa vendar so te vrednosti pri tvojem otroku bile prevelike (17 mmol).
Poskusi meriti nekaj dni 90 min po jedi in si beleži vrednosti sladkorja.
sladkor je bil izmerjen popoldan,po kavici,nekaj čokoladicah,…bonbonih..
16,3
žejen je že nekaj časa,shujšal je..vsi znaki za diabetes..,pa vendar.kaj svetujete iz področja alternativne medicine?
hvala za nasvete
Ni lahko, pa vendar… kaj imamo rajši – zdravo življenje ali bolezen? Da se izognemo želji po hrani (predvsem prepovedani), seveda glede na našo mobilnost, pojdimo rajši na sprehode v naravo, v parke, kamor koli kjer v
bližini ni hrane, v takšni ali v drugačni obliki. Srečeval sem se že z vrednostjo sladkorja po jedi blizu 30,0 enot. Težko je razmišljati v takšnem stanju zavesti. Še posebno, če si sam, je zadeva precej nevarna. Imel pa sem tudi vrednosti pod 2,0 enoti. Nezavest. In potem se sprašujem kakšen zdravilec sem? Poiskati je potrebno smisel življenja. Morda je potrebno spremeniti delovno okolje, morda tudi družbo med prostim časom. Morda pa ne. Odvisno od okolice v kateri živimo. In koliko so drugi pripravljeni prisluhniti težavam s katerimi se vsak dan srečujemo. Resnično je, da vsi priporočajo oglikove hidrate (vsaj 50% dnevnega vnosa), pa vendar se vsak organizem na vnos določene hrane in pijače odzove drugače. Res je sicer, da sam najlažje znižam sladkor tako, da si skuham juho iz zelja ali kumaric, z dodatkom čebule, česna (celo glavo), jušne zelenjavne kocke, ter malo krompirja (glavica ali dve). Najhitreje pa si povišam sladkor s keksi, bonboni, čokolado, pudingi, narastki in seveda nenazadnje tudi s kruhom (, kadar pretiravam s količino).
minka mind,
znižajte sladkor z dieto in pojdite k zdravniku.
alternative ne poznam. Mogoče je alternativa tudi dieta, pitje jabolčnega kisa, pitje soka rdeče pese, vse to seveda ob dieti !!!
Za začetek naj tri dni ne je kruha, sladkorja, maščob. naj je zelenjavo, svežo in kuhano, sadje z nizkim GI, borovnice, jabolka… vsake 3 ure po malo !!!! sladkor se zniža tudi s hitro hojo, z veliko gibanja !
pozdravljeni
normativi zdravega prehranjevanja za odrasle
ogljikovi hidrati: 50 do 70% dnevne energijske potrebe;
– polnozrnate žitarice, riž, testenine, krompir
beljakovine: 10 do 15% dnevne energ. potrebe
-pusto meso, mleko in mlečni izdelki, stročnice, ribe
maščoba: do 30% dnevne energijske potrebe;
-1/3 nasičene maščobne kisline; maslo, mast,..
-2/3 nenasičene; rastlinska olja (omega 6), ribje olje (omega 3), oljčno olje (omega 9)
omega 3 in omega 6 sta esencialni – nujno potrebni
ter pol ure gibanja
lep pozdrav
pozdravljeni
normativi zdravega prehranjevanja za odrasle
ogljikovi hidrati: 50 do 70% dnevne energijske potrebe;
20 do 30g vlaknin – sadje, zelenjava, stročnice
– polnozrnate žitarice, riž, testenine, krompir
beljakovine: 10 do 15% dnevne energ. potrebe
-pusto meso, mleko in mlečni izdelki, stročnice, ribe
maščoba: do 30% dnevne energijske potrebe;
-1/3 nasičene maščobne kisline; maslo, mast,..
-2/3 nenasičene; rastlinska olja (omega 6), ribje olje (omega 3), oljčno olje (omega 9)
omega 3 in omega 6 sta esencialni – nujno potrebni
sadje in zelenjava 400 do 650g na dan
tekočina vsaj 2l, najbolje voda in nesladkan čaj
ter vsaj pol ure gibanja
lep pozdrav
Pojdite čimprej k zdravniku!
Forum je zaprt za komentiranje.