Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vrednost celokupnih beljakovin

vrednost celokupnih beljakovin

Pozdravljeni!
Prosim za razlago oziroma odgovor ali bi bilo zaradi izvida, ki navaja vrednost celokupnih beljakovin na zgornji meji potrebno obiskati zdravnika.
V dveh letih je to že drugi izvid na zgornji meji.(84)
zdravim se za nevrološko avtoimunsko boleznijo,Ščitnico-vendar sem brez zdravil ,imam ginekološke težave s pojavljanjem cist,skoraj tri leta imam izcedek iz prsi-kontrole imam pri radiologu (ugotovljeno sem imela manjšo spremembo,ki je letos ni bilo več, s tem da sem enkrat imela ugotovljeno atipijo celic s punkcijo).Zanima me pravzaprav tudi pomen celokupnih beljakovin v krvi.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!
Pri interpretiranju izvida je koristen predvsem podatek, kaj se je s preiskavo pravzaprav iskalo, saj spremenjene vrednosti same po sebi redko pomenijo točno določeno stanje. Povečane vrednosti niso niti nujno odraz bolezni, saj so lahko posledica stresa, če je pri odvzemu žila podvezana predolgo, če ste tešči manj kot 6 ur, spreminja se tekom dneva, lahko posledica premajhnega vnosa tekočin, nanjo vpliva starost… ….. Pri bolezenskih stanjih so višje pri kroničnih okužbah, avtoimunih boleznih, sarkoidozi, multiplem mielomu ((vir: Interna medicina).
Razlogov, da so vrednosti višje je torej kopica in težko rečem, kateri je prevladujoči pri vas.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close