VRATOVI
Imam zelo prijazno in nežno zobozdrvanico.Star sem čez 50 let in hodim redno k njej.V bistvu mi nič ne naredi-oravi da imam vse OK, torej že ene 3 leta samo kontrola in nobenega posega.Sam sem opazil, da imam štirice-vratove vedno bolj gole-odprte, pa sem jo na to opozoril pa mi je rekla, da je to za mojo starost normalno.Ti vratovi so občutljivi na mraz-vročino, zato uporabljam zobno pasto za očutljive zobe.Zadnjič pa sem na TV gledal eno oddajo, kjer je zobozdravnik govoril o PARODONTALNI BOLEZNI i omenil tudi moj problem z vratovi in dejal, da je to bolezen in jo je treba zdraviti.Lepo prosim, povejte mi, kako se to zdravi, kaj bi morala moj azdravnica storiti.Jaz ji ne bi rad solil pameti, ampak ne bi pa rad, da čez 10 let-ali še prej izgubim te zobe.
Lepa hvala za Vaš odgovor !!
Pozdravljeni,
če gre le za občutljive zobne vratove, poskrbimo za manjšo občutljivost (premazi, zobne paste, laser), primerna zobna higiena in prehrana, če gre za skleninsko erozijo. Če gre hkrati še za parodontalno bolezen, jo je seveda potrebno zdraviti. Če imate problem le s štiricami, gre verjetno le za občutljivost vratov, sicer brez pregleda ne morem soditi. Pogovorite se še s svojo zobozdravnico.
Srečno.