Najdi forum

vratni predel

Pozdravljeni!
Stara sem 25 let in izvor mojih problemov se prične v vratnem predelu. Velikokrat imam bolečine v vratnih mišicah, kar pravzaprav ni nič nenavadnega in nevsakdanjega. V zadnjem času pa se mi bolečina širi od vratu do temena glave, spremlja pa jo mravljinčast občutek. V roku 24 urah sem skoraj dvakrat omedlela (zgolj občutila slabost in vrtoglavico).
Rentgenska slika je pokazala, da je z vretenci vse ok, zaskrbljujoče pa naj bi bila oblika hrbtenice v vratnem predelu. Morala bi biti oblike rahlega S-a, moja pa je popolnoma ravna. Doktor meni, da bi to lahko bil vzrok moje vrtoglavice. Lepo prosim za vaše mnenje in nasvet glede odpravljanja le teh težav.
Hvala!

Pozdravljena!

Vzrokov za vrtoglavico je veliko.

Pogost za vrtoglavico je tudi napetost v mišici obračalki glave. Če ima le ta zaradi slabe drže aktivne trigger točke, je lahko posledica tega vrtoglavica. V tem primeru pomaga trigger point terapija.

Lahko je vzrok blaga utesnitev enega izmed zatilnih živcev. Pomaga trigger pointt terapija zatilnih mišic, da se normelizira pretok snovi po živcu in težave izvenijo.

Lahko gre za kombinacijo obeh stvari.

Lahko gre za težave, ki izvirajo iz srednjega ušesa, glave…, ki pa se v praksi redkeje pojavljajo.

Meni pa se na vratnem predelu začenja delati “grba” – od dela z računalnikom. Ali lahko to preprečim oz. ali obstajajo kakšne vaje, da se bi to popravilo …? Hvala.

Seveda lahko to preprečite: s pokončno držo.

Pomaga tudi trigger point terapija in mobilizacija hrbtenice.

Hvala za odgovor!

New Report

Close