Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vratna žila

Vratna žila

Moj petinpol letni sinček ima na vratni žili majhno izboklinico- bulico, velikosti približno za manjše fižolno zrnce. Ta bulica nažili postane vidna , ko joče ali kriči, pa tudi če se npr. napne.
Ko sem to omenila zdravnici je dejala, da je to anevrizma in da naj spremljam, če se veča.
Zanima me ali je možno, da ta žila ob napenjanju, ko nekako izstopi lahko poči.
Slišala sem že za anevrizme v glavi, ki so počile in so ljudje zaradi tega umrli.
Ker mi zdravnica ni dala drugih pojasnil , jaz pa sem zelo zaskrbljena vas prosim za vaše mnenje.

Spoštovani!

Problme anverizem v glavi je, da pritiskajo na tkivo v omejenem prostoru. Tudi izlita kri izvaja pritisk. Eventualn krvavitev na vratu ne bi mogla povzročiti omembe vrednih zapletov, še zlasti, ker gre najbrž za manjšo žilo, vsaj tako kaže iz opisa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ta bulica je, na žili, ki teče na strani vratu pri ušesu. Ne vem sicer katera žila je to, ampak zgleda kar velika , kot bi bila ena glavnih.

Jaz imam bulico od zadaj za ušesom v velikosti majhnega graheka.To je zadaj za ušesom na kosti.Sem že enkrat na pregledu pokazal zdravnici,pa je rekla da je to samo malo bolj izražena kost.Doma sem si malo sam pretipal to zadevo in se voti sem in tja po kosti,če jo malo stisnem?Kaj je tam zadaj kakšna žila?ali mogoče bezgavka?

Spoštovani!

Lahko je tudi zamašena lojnica, a najbolj verjetno bo to, kar pravite vi – bezgavka. Z eno kot grahek veliko bezgavko zaenkrat ni potrebno ukrepati nič. Če se bo povečala, ali dobila sorodnike, potem pa se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

A bulica tudi utripa?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Bulica na žili ne utripa.

Še nekaj sem pozabila, ta žila se v normalnem stanju ne vidi, ob naporu -joku pa mu izstopi celotna žila in takrat se na delu te žile vidi tista izboklinica, ki ne utripa.

Spoštovani!

Potem bi se bilo pa v zadevo potrebno bolj poglobiti. Razširjena žila – anevrizma bi namreč morala utripati, kot ostale arterije. Žal opisujete zame tako redek pojav, da si ne bi upal reči kaj bolj dokončnega, da vas ne bi s čim zavedel.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Tudi s tem podatkom vam ne znam bolj podrobno svetovati, kot sem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close