Najdi forum

Vratna vretenca – prosim za mnenje

Pozdravljeni!

Marca letos so se mi začele pojavljat hude bolečine predvsem v zadnjem delu glave, nato me je začelo tiščati za očesom, vse skupaj se je stopnjevalo, ter nakoncu sem pristal v bolnišnici na očesnem oddelku, ker skorajda nisem mogel premikati levega očesa, bolelo me je tudi po celi glavi. Imam pekoče tiščoč občutek. Vmes v teh mesecih so me boleli tudi zdravi zobje, bolečina me spremlja 6mesecev neprekinjeno. V bolnišnici sem dobival naklofen proti bolečini ter neke kapljice, ker pa po tednu dni niso nič ugotovili in se je bolečina malo umirila so me odpustili iz bolnice. Nakar sem imel pregled pri nevrologu, bil napoten na CT glave, ter rentgen hrbtenice. Pri slikanju hrbtenice ter pri gibih pri slikanju sem začutil bolečine v vratu. Nato je neurolog pregledal fotografije, ter me poslal k fizioterapevtu, kjer so me napotili na trojne terapije (hidroterapija, elektroanalgetska terapija ter MGT za vrat). Z terapijami sem začel 20.9.04 in se bojim da to nebo pomagalo, pa bi Vas prosil za mnenje, če bi se dalo to pri Vas hitreje in učinkoviteje pozdravit. Pa sploh koliko se da naredit v tem primeru? Namreč star sem 21 let in se nebi rad za glavo držal do konca svojih lepih dni. Na tem naslovu je rentgenski posnetek, ter izvidi od fizioterapevta in rentgena.

http://www2.arnes.si/~rradov1/P1010005%20(Large).JPG
http://www2.arnes.si/~rradov1/fizioterpevt.JPG
http://www2.arnes.si/~rradov1/rentgen.JPG

Hvala!

Robi

Dragi Robi,

Iz priloženih slik je razvidno, da gre za določene spremembe v vratnem delu hrbtenice. Ugotavljam predvsem nestabilnost vretenc v vratnem delu, slaba drža vratnega dela hrbtenice (nepravilna geometrija drže), kar vam lahko povzroča zmanjšan pretok krvi v možgane in zatilje. Določene bolečine so lahko zaradi tega vzroka in tu vam lahko pomagamo.
Vsekakor pa vaše ostale težave, ki so bistvene, niso ortopedskega karakterja ampak bolj za natančen obisk pri nevrologu. Manualna medicina zato tu ni prvotnega pomena, najprej poizkusite dobiti nevrološke izvide, ki vam povzročajo določene simptome, zdravljenje z manualno medicino v tej fazi ne bi dalo zadovoljivih rezultatov.

Lep pozdrav,

Prebrala sem tvoje težave, tudi moji 20-letni hčeri se je lani dogajalo podobno, bila je 3x na urgenci, pri nevrologu, pri ortopedu, na MR in CT, šli smo k bioenergetiku, ta je opozoril na ščitnico, kjer so zdravniki pri pregledu našli nepravilno delovanje, vendar menda to ni povezano s takimi bolečinami, ki jih je ona imela v vratu in glavi. Morda pa je, mogoče še ti preveri delovanje tvoje ščitnice. To je samo moja misel, ker se ne spoznam na medicino, LP in dobro zdravje,

New Report

Close