Najdi forum

Vratna, prsna hrbtenica..

Pozdravljeni!

Stara sem 40 let, 2x nos. obakrat rodila s CR, prvič 2009, drugič 2012. Ne uživam alkohola, ne kadim ne pijem kave.

V žolčniku imam žolčni kamen, ki ne povzroča takšnih težav ki ne bi bile nezdružljive z normalnim življenjem. Imam tudi želodčno kilo. Drugih težav z zdtavjem nisem imela.

Pred cca letom mi je začelo mtavljinčiti mezinec prstanec in sredinec desne roke. Po nekaj dneh mr je vsekalo v vratu na levi strani. Bolečina je bila nevzdržna in se je širila v levo ramo. Rama je postala skoraj negibljiva. Zdr. mi je dala Naklofen in Apaurin in navodila za vaje. Bolečine v L.ramenu so ponehale, prav tako mravlinčenje v prstih D.roke.Vrat je postal normalno gibljiv.

Spomladi me je vsekalo v D.kolku. Bolečina se je širila po celi nogi in..dkoraj nisem mogla hoditi. Po mnenju zdr.naj ne bi šlo za išias.

Pred cca 2 mes. se mi je nekaj “zataknilo” med lopaticami. Bolečina se širi po ledvenem delu hrbtenice in gibanje vratu je omejeno. Ob obratu na levo desno, naprej je gibanje omejeno, saj zateguje nekje v hrbtu. Bolečina je prisotna ves čas, ampak ne boli vedno na istem mestu. Enkrat me bolijo mišice na levi strani, drugič na desni (na rebrih zadaj).
Ko ležim na hrbtu oz. na desnem boku se mi občadno nekje pod D.rebri (desni pljučni teženj????)pojavi čuden občutek vibracije, ki se nsjvečkrat pojavi ob zehanju, ampak ne vedno. Globok vdih, izdih “vibracije” ne povzroči.

Imam sedeče delo. Pri 8 letih sem imela prom.nesrečo pri kateri hrbt.ni bila poškodovana

V pon.imam RTG vratne in prsne hrbtenice.

Prosim za vaš nasvet…najbolj mi gredo na živce te “vibracije”

Lep pozdrav!
Polona

Pozdravljeni,

vezano na opis vaši simptomi ne izvirajo iz enega samega vzroka. Težave v predelu lopatice in prsti na rokah so zagotovo povezane s spremembami v vratnem delu hrbtenice, bolj natančno s spremembami v prostoru C7-C8.
Težave s kolkom bi verjetno lahko povezali s spremembami v ledvenem delu hrbtenice (verjetno oblika išialgije), omenjene vibracije pa bi lahko povzročala napetost v mišicah.
Priporočam, da opravite RTG slikanje tako vratnega kot tudi ledvenega dela hrbtenice in se naročite na pregled v eno od naših ordinacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close