Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Vratna hrbtenica Mri in težave, mravljinci, otrdelost.

Vratna hrbtenica Mri in težave, mravljinci, otrdelost.

Pozdravljeni!
Izvid Mri vratne hrbtenice dne:,19.3.2019

Izravnana fiziološka lordoza vratne hrbtenice z manjšo kifotično angulacijo v višini C5 in C6. Spondilotične spremembe telesa 5, 6 , 7 vratnega vretenca.
Degenerativne spremembe medvretenčne ploščice C5 in C6 z dorzalno centralno in obojestransko lateralno protruzijo, ki izstiska sprednji likvorski prostor in zožuje oba intervertebralna forama.
Degenerativne spremembe medvretenčne plosčice C6-C7 z dorzalno levostransko paracentralno in lateralno protruzijo, ki izstiska sprednji likvorski prostor in zožuje levi intervertebralni foramen. V predelu kraniocervikalnega prehoda ne vidim patoloskih sprememb. Prikazana hrbtenjača je v mejah normalnega.
Po kontrastnem sredstvu ni patološkega obarvanja v področju hrbteničnega kanala ali paraspinalno.
Mnenje: Degenerativne stenozantne spremembe.

Meseca novembra so se pričele težave z mravljinčenjem v levi dlani po palčevi strani in kazalcu, ter celotne dlani. Ob nagibu vratu navzdol in v desno stran. Hernijo imam že od l.2013 a so se težave pričele šele sadaj. Meseca novembra z izrazitim mravljinčenjem v levi dlani. Sčasoma pa je dlan postajala vsa bolj trda na občutek in celotna leva roka bolj hrapava na otip.Toploto in hlad občutim. Težje predmete težje vzdignem ker mi polzijo iz rok, bodisi me mocno zaboli roka. Ko roka počiva je v pregibu dlani zapestja otrdela, premikam jo lahko a boli. Vrat sam ne boli le leva roka in občasno boli glava oz.se mi megli pred očmi. Ko se zjutraj zbudim je roka od zapestja do konca prstov vsa otrdela na obcutek a gibljiva kot čez ves dan. Prija mi toplota. So te tezave povezane z vratno hernijo? Bi manualna terapija pomagsla?

EMG preiskava je dne 27.11.2019 pokazala kronično koreninsko okvaro C5 in znake subakutne okvare C7 na levi strani.

Nevrolog mi predlaga operacijo.Zaradi izbočenja medvretenčne ploščice degenerativnega značaja, ki skupaj z osteohondrozo in spondilartrozo zožuje spinalni kanal od spredaj in deloma tudi v prostorih C5-C6 in C6-C7.

Kakšne so možnosti pri taki diagnozi oz.kaj se še da storiti?
Otrdelost leve je prisotna do komolca trenutno najbolj zapestje in dlan.

Hvala za odgovor.

Monika

Pozdravljeni,

glede na opis simptomov in vsebino izvidov gre za klasično radikulopatijo z okvaro korenine živcev C5 in C7 levo. Z operativnim posegom vam toplo svetujem, da počakate. Vredno je najprej poskusiti z različnimi oblikami konzervativnega zdravljenja. Izvid ne kaže pritiska na hrbtenjačo, kar je zelo pozitivno in bi bil sicer nujen razlog za poseg.
S tehnikami manualne medicine smo v preteklosti uspešno pozdravili številne podobne primere. Glede možnosti in uspešnosti zdravljenja v vašem primeru bi vam lahko podali natančen nasvet po pregledu.
Kontaktne podatke za primer naročanja pošiljam preko povezave: https://www.mo-gy.si/i-htm/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close