Vratna hrbtenica izvid
Zdravo prosila bi za mnenje.
Že štiri tedne me boli vrat levo pod lopatico in leva roka.
bolečina se seli.Najhuje je pri sedečem položaju praktično ne moram sedeti.Po minuti sedenja me začne boleti vrat in v zgornjem prsnem delu.Predpisan imam Zaldiar na osem ur.Bolečino mi ublaži za 4 ure drugače pa je bolečina vedno prisotna .Roke mi ne mravljinči.
Imam izvid rtg.
Po desni strani je videti zožene i.v. foramne na nivoju C2-C3 dokaj na nivoju C3-C4 ter blago na nivoju C4-C5.Po levi strani je videti rahlo zožen i.v. foramen na nivoju C3-C4.
Ohranjena cervikalna lordoza. Začetne spondilotične degenerativna spremembe.Začetna spondiloartroza na nivoju C3-C4.Višinski premerkorpusov vretenc je ohranjen. I.V. prostori so ohranjeni.Prikazan skelet je videti strukturno primeren.
Zanima me vaše mnenje kaj in kako.Je to zelo slab izvid.
Hvala.
Lp,Špela
Spoštovani!
RTG je pokazal obrabo in stisnjena izstopišča živcev na nivoju C2-C3, C3-C4 in C4-C5. Svetujem opraviti še MR vratne hrbtenice in nato z izvidi pregled pri ortopedu. Do takrat svetujem analgetično terapijo dalje in vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo za mišice serratus anterior, romboide in trapecius. Opravite tudi FTH v ZD (Uz, laser, MGT, IF, TENS).
Lep pozdrav!