Vratna hrbtenica in omotica
Pozdravljeni,
na vas se obracam, ker ne vem vec kako naj zdrzim. Ze vec mesecev se ukvarjam s slabostmi, ki nevem od kje izvirajo. Opravil sem ze podrobne krvne preiskave, uz trebuha, gastroskopijo (ker imam obcasno tudi tezave s kislim okusom v ustih) razen scitnice, ki jo bom v naslednjem tednu.
Stvar je taka, da me obcasno spika zivcevje v predelu prsnih misic, obcasno gredo ti elektricni sunki tudi skozi vrat gor proti glavi. Vcasih me rahlo boli vrat in je malo tudi omejen v gibljivosti (odvisno kako spim). Najvecji problem so pa slabosti. Brez kaksnih pretiranih bolecin se mi pojavi huda omotica, kot da bom zlezel skupaj. Trikrat sem bil ze na urgenci v strahu za kap, infarkt..a internisticno je vedno vse bp.
Kar opazam je, obcasno spikanje v predelu prsnice, vratu in med lopaticami. Da bi imel neke hude bolecine tega nimam…ampak 50% dneva je prisotna slabost in ob hujsih trenutkih obcutek da bom izgubil zavest.
Najhujsi problemi so se priceli pa prejsnji teden na dopustu. Vse kar sem ze zgoraj opisal je verjetno ob menjavi postelje (ali tudi psihi ker sem tak sel na dopust) postalo se slabse. Eno noc sem se zbudil in cez cas mi je postalo spet slabo in pricelo tresti vse okoncine (t.i. body tremor)..odsel na urgenco..dobil misicni relaksant je bilo ok.
Sedaj ko sem pa doma so slabosti se kar prisotne, pa tudi noge imam kdaj tezke kot da so iz svinca in se res leno premikam, bolijo me pa ne. Me ze spravlja ta problem v obup in nimam vec idej. Septembra sem narocen na MR vratne hrbtenice, ker je nevrolog rekel, da mi lahko kaj utesnjuje zivcevje ampak je do takrat se dalec.
Delam sicer vaje za celotno hrbtenico, recimo da nekaj malega pomaga..ampak vseeno..ne upam si niti avta peljati.
Zdaj pa me zanima..glede na to da se razgibavam in me nic ne boli pri tem, a ne bi v primeru vklescenega zivca ali kaj podobnega te bolecine izzval z vajami? Ce grem brat na internet sem pa takoj pri raznih tumorjih in rakih.
Dali so mi tudi protibolecinske tablete, ampak jih naceloma ne jem ker vrat me boli rahlo in lahko zdrzim brez, prav tako med lopaticami..problem so mi le ti napadi slabosti in omotice.
Prosim za mnenje.
Spoštovani!
Če nimate bolečin, lahko brez problema delate vaje še naprej. Sicer pa verjetno vaše težave niso ortopedskega vzroka. Javite še izvide MR vratne hrbtenice, ko jo opravite.
Lep pozdrav!