Vratna hrbtenica
Spoštovani!
Strinjam se z dr.Matosom, da poskusite še s FTH, če pa ne bo boljše, bo pa res verjetno potrebna operacija, ker imate glede na MR kar stisjeno na nivoju C6-C7 levo. To da vas pa že eno leto ni videl vaš ortoped se mi pa zdi nedopustno. Težko to komentiram, kako je to možno, očitno jim delajo vse ambulante v Kliničnem specializanti.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Hvala za odgovor. Sicer se situacija pri meni nič ne spreminja na boljše. Od fasetne blokade bo kmalu minilo že 4 mesece, bolečine v stopalu so pa res neznosne postale.Sedaj čutim pekoče bolečine na mestu, kjer je bila izvedena operacija. Ortopeda, ki me je operiral imam čez 2 dni in močno upam, da ga končno dobim po dobrem letu odsotnosti.
Sedaj hodim na FTh vratne hrbtenice, po 4 terapijah ni niti malo boljše. Fizioterapevtka, ki ima moje težava čez mi je omenila, da žal pri meni ne bo šlo brez operativnega posega, ceprou so sami proti temu, vendar je povedala, da imam zelo problematične težave, ki mi terapija ne bo mogla pomagati.Vsekakor je pa terapija dobrodošla pred operacijo in pa tudi po njej.
Bolečine so pa že skoraj ne znosne, tako, da so mi morali terapije prilagoditi kot tudi vaje za doma.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni.
Potrebujem še eno mnenje, seveda bi vas prosil kako vi gledate na to?
Namreč pred dnevi bil na pregledu po enem letu pri svojmu kirurgu ortopedu ki me je operiral pred 3 leti. Žal se stanje z parezo stopala ni izboljšalo. Ostaja kronična okvara L5 levo.
Kirurg je bi mnenja, da ni nobenih znakov za kak recidiv DH, bolj prevladuje nevropatska komponenta, ki jo ne zdravijo kirurško. Izdal mi je Neurotin 100 mg. 1x zvečer.
In z strani ortopeda je zdravljenje zaključeno, kar se tiče ledvene hrbtenice.
Zal pa sam stem mnenjem ne morem biti zadovoljen, saj se bolečina ni umirila, kvečjemu poslabšala. Po potrebi naj obiščem nevrologa.
Čutil, sem, da nisem bil v celoti obravnavan in nekako sem dobil vtis, da se me želi znebiti in zadevo prehitro zaključil.
Težave so vsak dan hujše, sedet nemorem več kot pol ure,stati tudi ne dolgo.
Kako mi lahko nevrolog pomaga? Za enkrat tega se nevem.
Glede fasetne blokade nisem dobil nobenega odgovora, tako, da sem resnično malo razočaran nad pristopom ortopeda.
Kaj bi mi vi svetovali ali naj obiščem drugega ortopeda glede drugega mnenja.
V hrbtenici me na predelu brazgotine močno zaboli in zapeče. V glavnem nisem zadovoljen z končnim rezultatom, ki mi u bistvu nič ne pove, nekako sem prepuščen samem sebi.
Kar se tiče vratne hrbtenice to imajo sedaj nevrokirurgi.
Hvala za odgovor. Lp.
Spoštovani!
Svetujem vam nato pregled pri drugemu ortopedu in drugo mnenje – pojdite najbolje k dvema – dr.Vengust v Kirurškem Sanatoriju Rožna Dolina in dr.Rečnik v UKC Maribor. Dobro je imeti več mnenj, ker gre pri vas za kompleksno situacijo. Oba sta zelo dobra.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Hvala za odgovor in priporočila. Ja nekaj bom moral ukrenit glede bolecin v nogi.
Sicer se zdaj ukvarjam z vratno hrbtenico. Namrec konec avgusta sem bil na nevrokirurgiji UKC Lj.operiran na nivoju Hernia disci C5C6 in C6C7 z anterolateralni pristop desno discektomija. Vstavitev Zero-P kletke z 4 vijaki. Trenutno stanje. V rokah mravljinci. Na desni strani kjer je bila operacija bolečine bistveno manjše kot pred posegom. Težave mi se vedno delajo na levi lopatici. Kirurg je omenil, da bi načeloma morali izvesti poseg na treh nivojih se C4C5 vendar na mojo starost se zato niso odločili, upam, da tudi ne bo prišlo do te operacije, kljub močnim bolečinam na tem nivoju.
Čez 2 tedna me čaka zdraviliško zdravljenje in upam, na izboljšanje stanja. Potem vsekakor nadaljujem z FTh.
Kontrolo pri nevrokirurgu imam koncem novembra.
Lp.