vratna hrbtenica
Spoštovani!
Dovolite, da na kratko opišem svojo situacijo.
Stara sem 34 let, prvič rodila 3 mesece nazaj.
Poprej 10 let opravljala fizično delo z dvigovanjem bremen do 20 kg hkrati, v kombinaciji z delom za računalnikom,ogromno pripogibanja, klečanja, iztegovanja inplezanja-delo v skladišču.
Že pred nosečnostjo sem imela težave z vratno hrbtenico, slikanje rtg v okt. 2005 pokazalo POUDARJENA CERVIKALNA LORDOZA: PATOLOŠKIH SPREMEMB NI: PROSTORI ENAKO ŠIROKI.
Imam težave s požiranjem, “zategnjenostjo” v vratu preko lopatic do ramen, bolečine v sprednjem-vratnem delu prsnega koša, piska mi v ušesih, občasno se mi vrti, mravljinči me na dveh mestih v spodnjem delu vratne hrbtenice oz. en bi bil že prsni-mravljinčenje izhaja v krožni obliki iz točke.Občasno me mravljinči v roke.
Samo pripomba: KRI in ščitnica bp-testirano po porodu.
Kadarkoli se pretegnem-iztegnem, v glavnem, premaknem, me mravljinči v vse smeri.
Ali menite, da so tovrstne težave obvladljive? Ali pri vas po pregledu lahko daste tudi individualne vaje?
Hvala, lep pozdrav!
Porod izpostavljam zato, ker so se mi zadeve še poslabšale.
Pri nosečnosti, še več pa po porodu, se zelo pogosto pojavljajo podobne
težave , predvsem pri pri mladih ženskah, ki so bile že pred nosečnostjo
izpostavljene delu, katero je lahko povzročalo določene probleme z vratnim
delom hrbtenice. Vsi simptomi, ki jih opisujete so po mojem rezultat
poslabšanega krvnega obtoka po vratnih žilah. Treba je pregledati vaš
vrat, ugotoviti stopnje gibljivosti, prisotnost bolečin, ali sevanja
določenih simptomov v roke in ramena, in se potem odločiti za morebitno
zdravljenje ali priporočiti korekcijsko telovadbo.
Lep pozdrav,
lep pozdrav. Sem v 16 tednu nosečnosti in me zanima odgovor na eno vprašanje. Ves čas me že strašijo domači in prijatelji, da v nosečnosti ne smem dvigovati rok visoko nad glavo, saj se menda plodu ovije okoli vratu popkovnica. Ker imam službo, kjer je velikokrat potrebno iztegniti roke pred seboj ali pa navzgor me to vedno spremlja in včasih straši. prosila bi vas za odgovor.
Lep pozdrav Nika
Predlagam, da o tem vprašate na forumu mojega prijatelja, mag. Stanka Pušenjaka, dr. med.
Lep pozdrav,