Najdi forum

Pozdravljeni. Imam velike probleme z heksnšusi,kaj se da narediti za odpravitev težav. Bil sem pri ortopedu in magnetni resosnanci izvid je sledeč…
Viden je deg. spremenjen diskus C5, C6 in nekoliko zožen desnostranski foramen C3 – C4 desno.
Glede na ta izvid je th konzervativna. Ni indikacije ev. oprativno zdraljenje.
lp matija

Pozdravljeni,

popolnoma se strinjam z mnenjem ortopeda, da stanje ni resno in da operativni poseg ni potreben. Gre za obrabne spremembe v vratnem delu hrbtenice, stanje je popolnoma “obvladljivo”. Prisotne so tudi anatomske spremembe, nevroloških znakov ni odkritih.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. V kolikor se odločite za zdravljenje pri nas, se naročite na pregled v vam najbližjo ordinacijo, s seboj pa poleg izvidov prinesite tudi slike.

http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

pred dvema letoma sem imela RTG hrbtenice, ki je pokazal izravnano lordozo cervikalne hrbtenice z kifotično angulacijo na nivoju C4/5. Ostalo je bilo v mejah normale oz. brez posebnosti.
Osebna zdravnica ni dala temu izvidu nobene pozornosti. Sedaj pa se mi že več kot eno leto pojavlja bolečina v levi rami/vratu, ki je različne intenzitete oz. občasno tudi izveni. V zadnjih mesecih pa sem opazila, da se mi ob bolečini v levi rami sočasno pojavlja mravljinčenje v mečih leve noge.

Zanima me ali sta ta dva simptoma lahko posledica spremembe v vratni hrbtenici in ali je to možno pozdraviti?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav,
Vida

Pozdravljeni,

izravnana lordoza s kifotično angulacijo, ki jo opisuje izvid, je znak draženja živca, ki izhaja iz prostora C4-C5. Ta sprememba navadno povzroča simptome kot so bolečinski občutki v vratu, ki se preko rame selijo v roko. Mravljinčenje v nogi je precej verjetno tudi povezano s to spremembo.

S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa poleg izvidov prinesete tudi slike.
http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

izravnana je cervikalna lordoza,nakazana kifoticna angulacija v nivoju C4-5.i.v.diskus v nivoju C4-5 je dprzalno širokobazno protrudiran in izziska sprednji likvorski prostor duralne vrece, v tem bnivoju ne vidim zožitve i.v. foramnov.V nivoju C5-C6 je vidna sirokobazna dorzalna diskus hernija,ki utesnjuje sprednji likvorski prostor duralne vrece in se siri levo lateralno ter posledicno tudi levi i.v. foramen.Na T2 povdarjenih MR slikah je signal v cervikalni meduli normalen.V nivojih C4-C7 so vidne kostne naplastitve v podrocju unkovertebralnih sklepov.Mnenje:zmerne degenerativne spremembe cervikalne hrbtenice,protuzije i.v. diskusov v nivojih C4-5 in C5-6,zozen levi nevroforamen v nivoju C5-6.stara sem 4o let in imam s tem velike probleme saj so bolevcine postale neznosne.pojavla pa se tudi bolecina ki se začne v malo nad ledvenim delom in sega naprej pod rebra..

Pozdravljeni
Imela sem v septembru težavo po pristanku letala v tujini. Pojavila se je vtroglavica, slabost, bruhanje in po 4 urah izguba ravnotežja da nisem bila sposobna hoditi. Sedaj sem opravila preiskave CT možgankskih arterij, je bp pregled sluhovoda in je ugotovljeno da imam dedno prirojeno naglušnost in pregled CTA vratnega ožilja in sem včeraj dobila izvid radiološke preiskave z diagnozo stenozantna sprememba vratnega ožilja.
Pa vas prosim če mi lahko poveste ali je kaj od tega vplivalo na moje zdravstveno stane ob pristanku letala in ali naj se v prihodnje bojim iti na letalo.
Lp
Zdenka

Pozdravljeni,

stenoza vratnega ožilja je precej resen problem. Sama sprememba tlaka, zaradi katere ste imeli težave pri letu, ni vzrok, le vaše obstoječe stanje je ta sprememba dodatno poslabšala. Stanje je odvisno od same stopnje stenoze arterije vertebralih, do 30 % ni posebnih težav.
Predvsem morate paziti pri vseh obremenitvah, ne samo pri letenju. Priporočal bi vam, da opravite še RTG slikanje vratnega dela hrbtenice, morda tu tiči glavni vzrok za vaše težave. Le-te je namreč potrebno sistemsko preveriti. V kolikor stenoza ni velika, namreč te občutke lahko pozvroča razdražen živec, kar je precej enostavno ozdravljivo, tudi s tehnikami manualne medicine.

V kolikor bo RTG pokazal spremembe v vratnem delu, priporočam, da se naročite na pregled v našo ordinacijo, kjer vam bomo natančno svetovali glede nadaljnjega zdravljenja.

Lep pozdrav,

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close