vratna hrbtenica
Spoštovani dr. Evdakov!
Že nekaj mesecev imam naslednje težave:
–bolečine v vratu in včasih v ramenih;
–med vrtenjem glave se sliši pokanje v vratu;
–omejena gibljivost vratu; zlasti pri vrtenju glave na levo stran;
–šumenje v levem ušesu (v ritmu srca);
–občutek zapiranja sluhovoda (npr. ob dvignjenih ramenih);
–občutek stiskanja vratu (spredaj);
–včasih se pojavi trzanje vratnih mišic (ob strani);
–občutek tiščanja v grlu;
–včasih se bolečine in mravljici po obrazu in vratu;
–ležanje na hrbtu mora biti obvezno z blazino pod glavo, pri ležanju brez blazine se pojavi močno zapiranje ušes in občutek pristiska v glavi.
Šumenje v ušesu se je pričelo približno pred enim letom in pol.
Stanje vratne hrbtenice naj bi bilo na rentgenski sliki normalno (na izvidu piše nekaj takega: skelet vratne hrbtenice je rtg še normalen).
Star sem 34 let, delam pa v prisilni drži za računalnikom. Našteti znaki so zelo moteči.
Ali je možno z manualno medicino kaj pomagati (zdravnica pravi, da mi ona ne more kaj dosti pomagati; poslala me je na elektroterapijo z diadinamskimi tokovi).
Ker nameravam iti v vašo ordinacijo v Ljubljani na terapijo, bom pred tem napravil (samoplačniško) tudi pregled vratne hrbtenice z magnetno resonanco, pri tem pa me zanima če magnetna resonanca prikaže eventuelno stisnjenost živcev in žil, oziroma, če vam pri diagnosticiranju in terapiji kaj pomaga.
Kakšna pa je čakalna doba (v Ljubljani)?
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam!
Robert
Dragi Robert,
Težko verjamem, da so glede na vaše simptome rentgenske slike b.p. Ocenjujem, da je gibljivost v vratu dokaj normalna, problem so izgleda mišice, ki omejujejo gibanje vratu v skrajno lego.
Svetujem vam, da obiščete našo ordinacijo (čakalna doba je cca 7 dni) in prinesete rtg. slike s seboj. V tej fazi slik MR ne bi potrebovali, morda se dogovorimo za to kasneje.
Seveda lahko opravljate tudi fizioterapijo, v kombinaciji z manualno terapijo se dopolnjuje.
Lep pozdrav,
Robert, jaz imam podobne tezave kot ti. Verjetno vec ne spremljas tega foruma, amapak ce slucajno se kaj prebiras in bos videl to sporocilo, bi te prosil za tvoj email.
Hvala in lep pozdrav,
Ales
Glede na to, da gre za starejšo poškodbo kontraindikacij za obravnavo z manualno medicino ni, odvisno pa je seveda od tega, kakšna je poškodba.
Oglasite se s slikami vratnega dela v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,