Najdi forum

Bolečina se je pričela oglašati pred 5 leti in poniknila do 1 meseca nazaj. Ponovila se je v max bolečini vratnega predela. Rentgen je pokazal:Nekoliko zravnana vratna lordoza, minimalno degenerativno pogojena anterolisteza v višini C2/C3 in C4/C5 (pomik navzpred).

Zmernaintervertebralna osteohondroza in izrazita spondiloartroza vseh sigmentov vratne hrbtenice.

Sprednji atlantoaksialni sklep je v mejah normale. Strukturno je skelet še v mejah normale. Prevertebralna mehka tkiva vratu niso zadebeljena.

Kaj mi svetujete in priporočate. sem letnica 1963 in je gotovo poklicna zadeva, ker sem imela vedno glavo v položaju sklonjenosti.

Hvala lepa in lep pozdrav

Morina

Spoštovani,

najprej opravičilo za pozen odgovor, vaše vprašanje sem očitno spregledal.

Izvid opisuje nepravilno ukrivljenost hrbtenice, ki je delno nastala zaradi dolgotrajnih bolečin (izravnana lordoza) ter obrabnih sprememb (anterolisteza).

RTG izvid ni dovolj natančen, da bi lahko na njegovi podlagi podali konkretne zaključke. Za nasvet glede možnosti zdravljenja je potrebno preveriti slike ter opraviti klinični pregled. V kolikor tudi to ne bi zadostovalo, bo potrebno opraviti slikanje z magnetno resonanco.

Priporočam, da se naročite na pregled v katero koli MOGY ordinacijo, na podlagi pregleda vam bomo lahko natančno svetovali, kako naprej.

lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close