Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Vratna arterija

Vratna arterija

pozdravljeni,

ze par let trpim za hudimi glavoboli, bolecine so v predelu zatilja in okrog desnega ocesa. Bolecine so vsakodnevne in trajajo od pol ure do ene ure.
Bil sem ze na vseh mogocih preiskavah, toda nikjer ni bilo nic ugotovljeno.
Dostikrat imam tudi rahlo vrtoglavico in lazje tresenje rok. Pred dnevi pa sem bil se na enem pregledu, kjer pa so mi rekli, da imam blokado v vratni arteriji in da zaradi tega dobim premalo kisika v mozgane, imel pa naj bi tudi blazjo aritmijo srca, ter dolg seznam alergenov. Nimam prekomerne teze, ne previsokega krvnega tlaka, star sem pa 30 let.
Prosim za vase mnenje in se Vam za odgovor najlepse zahvaljujem.

Lep pozdrav
Matej

Podatki v vašem postu so zelo skromni, zato je odgovor težak. Pravite, da ste bili na vseh mogočih preiskavah. Če so vas pregledali nevrologi in niso ugotovili nobene bolezni, so vam verjetno povedali, da so vaše težave funkcionalne narave. Morda gre v primeru “vrtoglavice in lažjega tresenja rok” za enak izvor.

Beseda “blokada v vratni arteriji” pomeni, da je žila hudo zožena in da zato priteka premalo krvi v možgane. Glede na vašo starost težko verjamem, da imate že tako hudo aterosklerotično zoženo arterijo. Če je res tako, naj vam kardiolog svetuje najbolj ustrezno zdravljenje, ki bo verjetno koristilo tudi aritmiji.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

pozdravljeni,
najprej se Vam zahvaljujem za odgovor. Bil sem na pregledu pri nevrologu,
kjer je podal sum na nevralgijo trigeminus, na ORL so mi dejali, da imam ovire v sinusih, predlagali so mi operacijo z opombo, da bi tezave omejili samo zacasno,ker je vzrok nekje drugje. Splosna zdravnica mi je predpisovala naslednje tablete: nevrontin, prsilo za v nos( migrena), pa se nekatere tablete ki so tudi proti bozjasti-pojavila se je alergijska reakcija.
V glavnem poizkusal sem zdravila in upal da mi bodo katera pomagala, hkrati pa hodil od enega do drugega,kjer mi je vsak podal drugacno mnenje.
Tako, da sem se na koncu ze sprijaznil z glavoboli in upal, da bi kje zasledil opis teh glavobolov. Na koncu sem pa izvedel za nelinearno analizo, kjer sem jih tudi obiskal.Gospa mi je po testiranjih podala rezultate in se se najbolj priblizala mojim tezavam -blokada na vratni arteriji, premalo kisika v mozganih, krvnicke, hipotalamus ( sum da se lahko razvije v bozjast), vranica. Predlagala mi je kapsule 3B ter aktivni vodik.Podala mi je tudi seznam snovi na katere sem alergicen( bela moka,lateks,aspirin,kovina…)
Sedaj me zanima, ali je potrebno da se oglasim pri kardiologu?
Se enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav
Matej

Izgleda, da ne bolehate za organsko boleznijo srca in žil, pač pa za boleznimi, ki sodijo v delokrog nevrologa, otologa in alergologa.

Kapsul 3B, ki jih je priporočila gospa zdravilka (?) žal ne poznam, predstavljam pa si, da imajo določene ugodne učinke na telo.

Glede “blokade” na vratni arteriji so verjetno mišljene funkcionalne motnje prekrvitve. Pregled pri kardiologu ni potreben, ker domnevam, da so tudi motnje srčnega ritma funkcionalne narave.

Predvidevam, da boste z dobro voljo, z zdravim življenjskim slogom in morda z nizkimi odmerki tablet proti bolečinam, vse premagali.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Zanima me,kje bi si lahko privatno dala slikati vratno in senčno arterijo?
Prosim,odgovorite mi čim prej!
Najlepša hvala za odgovor!
Vesna

Samoplačniška ambulanta za slikanje vratnih arterij je v ambulanti Barsos (Tel. 01.24.20.700, Gregorčičeva ul. 9 v Ljubljani). Glede slikanja senčne žile sem dobil odgovor iz treh služb v Ljubljani, da tako slikanje naročijo samo revmatologi po dogovoru z ustreznimi službami. Morda je stanje v Mariboru ali v Celju drugačno.Če boste šli na slikanje vratne žile v Ljubljani v ambulanto Barsos ali Cardial (tel. 01.548.40.80) boste verjetno tam izvedeli kaj več o slikanju senčne arterije.

Lep pozdrav !

Da tudi mene zanima nekaj v zvezi z poškodbo ” Aorte ” !
Aha moja diagnoza je Intramedularni tumor Th2 in v nekako naj bi bila poškodovana žila ki pelje iz srca v možgane, aha leži v hrbtenjači in po MR slikanju je nekako takole vzdolž je 16mm in prečno 6mm poškodba žile .
Na vsakem pregledu na Nevrokirurgiji, da operacija nujno potrebna a je še ne bo , da prevelike posledice poškodbe in tako sem trenutno že na morfinu- opijatu da Jurnista 48mg dnevno . Zanima me glede na to, da imam samo protibolečinsko terapijo a nič v smeri za ozdravitev, da zakaj tako . A je smiselno še kakšen pregled ne samo Nevrokirurg in Ortoped ter Nevrolog – da vsak samo operacija NUJNO POTREBNA a vseeno nihče ne naredi nič v smeri za ozdravitev ali zmajšanje poškodbe – žile .
A sploh obstaja kakšna možnost za ozdravitev takšne poškodbe ali samo naj pazim da nimam prehudih naporov in čakam kaj bo in dneve preživljam v hudih bolečinah da kljub tako močni opijatni terapiji . Da nekako naj pazim da žila nebi počila saj potem ni več pomoči do ozdravitve, da to so bile zadnje besede na pregledu Nevrokirurga, a vseeno nič druge terapije za OZDRAVITEV ???

RESNIČNO bi zelo lepo prosil kam naj še grem na pregled, da bo nekdo rekel aha to se da pomagat……………….

Hvala !
Jože

V vašem dopisu je premalo podatkov, da bi vam lahko sporočil kakršen koli koristen odgovor koristen pri nadaljnjem zdravljenju. Po podatkih, ki so v dopisu je očitno, da so za zdravljenje vaše bolezni poklicani nevrologi in nevrokirurgi ter, da si prizadevajo za čim uspešnejše zdravljenje.

New Report

Close