Najdi forum

vrata bukev-parket???

Z možem nisva našla kompromisa glede opremljanja stanovanja in je kar naročil vrata iz bukovega lesa, ki je meni osebno grd, ker potegne na roza. Ploščice po tleh bova imela v šampanjec barvi in itak bi zraven bolj šla vrata iz javorja…No, jaz se že nekaj dni kujam…Ali imava lahko kljub tem vratom parket iz javorja? Ima kdo?

Mogoče ti pa mož ni hotel direktno povedati, da je želel tudi malo prišparat? Vrata z javorjevim furnirjem so precej dražja od bukovih.
Zdaj pa se nehaj kujat. Midva imava vrata z bukovim furnirjem in pri ogledu meni nobena niso vlekla na roza barvo (mogoče vlečejo na roza vrata, ki imajo nalimek (??) v imitaciji bukve.
Imava pa naslednje kombinacije:
– kuhinja v barvi bukve/vanilije in šampanjske ploščice po tleh, po hodniku pritličja pa šarene ploščice v bolj rjavih tonih
– večina prostorov lamelni parket hrast
– nekaj prostorov lamelni parket jesen
– stopnice v hrastovem lesu
Saj vem, da nimam nekih visokih estetskih zahtev, ampak meni se ne zdi izbrana barva vrat čisto ok. Glede na parket in stopnice bi k nama bolj “sedla” hrastova vrata, ampak mi hrastova tekstura na veliki površini vrat ni všeč. Mi je dosti bolj všeč bukev. Ja, tudi javor bi bil lep, nič ne rečem, ampak je bil izven najinega dosega.

Pa še moje osebno mnenje glede javorovega parketa. Tudi midva sva dala v nekaj prostorov jesen, da bi bili svetlejši. Se mi pa hrastov parket še vedno zdi “zakon” glede čiščenja. Na svetlem jesenu se prah hitreje vidi, pa tudi če ostane slučajno kakšna lista od krpe.

Zanimivo, kako različne okuse imamo ljudje.

Pri nas komplet prenavljamo štuk v hiši, menjali bomo vrata, parket, kopalnico, wv, itd.

Ko smo pred parimi leti delali mansardo, smo tako parket kot vsa vrata izbrali bukova.

Hrast nam je preveč rumen, oreh je super lep, a je temen in precej drag, javor pa je svetel. Nam osebno vrata iz javorja izgledajo kot tista, iz surovih plohov skupaj zbita provizorična vrata na kakem gradbišču.

Letos se lotujemo tega projetka in še vedno tako razmišljamo.

NOvi parket in vrata bosta bukev. Tudi bukve imaš več odtenkov, tudi beljeno, mislim, da imajo v Lesni Slovenje Gradec (kjer smo naročali vrata za mansardo) celo 3 odtenke bukve. In je res, kot je ena že rekla, prava bukev ne potegne na roza.

Kuhinja v štuku bo ostala enaka, ker smo jo komplet ptenovili, ko smo delali mansardo: fronte so javor, tla so bukev, nova vrat bodo bukev.

Kombinacija je super, tako da morda se ti pa javor in bukev v kombinaciji še vedno izideta.

Čeprav meni osebno je najlepše, da so barve vrat in parketa usklajene.

Meni se zdi, da šampanjec ploščice in javor skupaj delujeta zelo medlo – nobena ne pride do izraza in je boljše, če so vrata iz javorja. Mislim, da pa lahko imaš kljub temu parket javor. Mi imamo vrata Lip Bled, ki so kombinacija bukve in javorja (podolgovate vmesne črte), zraven pa ponekod parket bukev, ponekod javor.

New Report

Close