Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vrat – Glava!

Vrat – Glava!

Lep pozdrav!

Ponovno se obračam na Vas s svojimi težavami. Stara sem 22 let in že eno leto imam hude težave z mišicami vratu in vratno hrbtenico nasploh. Vse se je začelo s padcem in premikom vratnih vretenc, nato je zadevo olajšal kiropraktik, a so se mi od takrat naprej pričele težave z vratnimi in hrbtnimi mišicami (trapezius).Ta mišica je skoraj vedno brez zunanjega vzroka skrčena in mi povzroča hude bolečine, ki se širijo navzgor v glavo. Zadnji mesec sem ponovno obiskala kiropraktika, saj mi že nekaj časa poskuša ”spraviti v red” mišico, a mu ne uspeva.Od zadnjega obiska (4 terapije), je moje stanje občutno slabše kot poprej.Desna mišica me še bolj boli in je vsak dan skrčena, občutim glavobole navzgor po desni strani, bolečine v zatilju ter nevzdržno mravljinčenje, ki se pojavlja po celotni glavi. Občutim ga kot nekakšno boleče zbadanje, ki se širi tudi po čelu, roki do narta in prstov. Mravljinčenje se pojavlja tudi v predelu stegna, goleni in noge.Težko zdržim takšno stanje.
Zanima me naslednje: ali je mojim težavam kriva vratna hrtbtenica, pritisk na živec, ki povzroči skrčenje mišice oz. vzdraženost živca in pritisk na okoliške strukture, ali pa vzrok prihaja iz glave in povzroča krčenje mišice. Kaj je bolj verjetno? naj še omenim, da sem bila na MR možganov (na pregled me je poslal nevrolog) in je izvid bil brez posebnosti.Prav tako so mi opravili UZ vratu, ki ni pokazal nič bistvenega. Katera preiskava mi še preostane? Kakšne informacije v tem primeru daje CT? Ali ta preiskava pokaže več kot MR ali obratno?Ko sem vse težave obrazložila kiropraktiku, mi je dejal, da je možno, da se mi je v glavi naredil hematom in zaradi tega kri več dobro ne cirkulira po žilah, kar bi utegnilo izzvati krčenje vratnih mišic. Zanima me, kaj vi menite na to? Imam tudi zelo nizek pritisk (84 / 49). Ali je možno, da zaradi tega občutim mravljinčenje v glavi?

Oprostite na tolikpni kvantiteti vprašanj, a razumite me, da težko prenašam težave, poleg tega študiram in je stvar toliko težja. Jaz se Vam zahvaljujem za Vaš trud in upam na Vašo pomoč in nasvete!

Hvala v naprej

Tanja

Spoštovani!

Omenjate poškodbo, zato bi bila smotrna preiskava funckionalno slikanje vratne hrbtenice, saj je lahko popustila kaka vez in je prišlo do neobičajne ukrivljenosti in s tem pritiska na mišice, kite ali živce.

Tisto s hematomom pa je na oba kraja privlečeno za lase.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!

Najlepša hvala za odgovor! Sedaj pa še eno vprašanje! Tudi moja mama se je pred leti srečevala s podobnimi težavami (z izjemo nizkega pritiska) in ji je zdravnica predpisala kapljice Redergin. To ji je zelo olajšalo težave? Čemu sploh služijo ta zdravila in ali ste mnenja, da bi utegnila pomagati tudi meni?

Hvala

Tanja

Spoštovni!

Redergin naj bi nekako izboljšal pretok krvi v možganih, za kar pa ni prav čvrstih dokazov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close