Najdi forum

Pozdravljeni.

Danes dopoldan me je zacel boleti vrat, ki je pri premikanju bolec in prav tako ne bolece, ko se v tisti tocki dotaknem.

Ponavadi se mi je to zgodilo kdaj zjutraj, sem malo pomasirala in je bilo vredu. Zdaj pa ze cel dan traja.

Na pritisk me boli na zadnji strani ob strani pri usesu gor na prehoduv glavo.

Mislite, da je lahko kaj nevarnega ? Kaj bi to bilo?

Pozdravljeni,

zelo verjetno ni nič nevarnega. Priporočam, da 3 dni redno jemljete nesteroidno protivnetno zdravilo (npr. Nalgesin 550 mg na 8 ur, Naklofen duo 75 mg na 12 ur…). Če se bočine ne bodo umirile, priporočam obisk zdravnika.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za odgovor. Niti ene tablete se nisem vzela. Zelo ne rada vzamem. Bom pa ocitno morala. Nekaj bi vprasala … to traja od nedelje na levi strani, ampak se je dokaj umirilo, malo se boli. Na dotik pa boli med glavo in vratom. Potem pa se je zacelo vceraj zjutraj se na desni strani, kjer na dotik toliko ne boli, boli pa zelo ob premikanju v levo, desno. Imam bolj omejeno gibanje kot na levi strani. Kaj ce grem na trigger point terapijo je lahko kakorkoli nevarno? Skrbi me, da imam kak uklescen zivec 🙁

Pozdrav. Tablet se nisem vzela. Sedaj je en teden od zacetka. Na levì strani se me vedno boli na dotik ampak dooosti manj, sedaj me na desni v ramo. Kako dolgo trajajo taksne bolecine?? Zagotvoo je to od kifoskolizoe ne?

Pozdravljeni,

prosim.

Indirekten vzrok za bolečine je lahko tudi kifoskolioza, če jo imate. Vsekakor priporočam 3 dnevno jemanje enega od zgoraj priporočenih zdravil, če bolečine ne bodo izzvenele, pa obisk zdravnika. V tem primeru je namreč potrebno ugotoviti vzrok in ga, če bo to le mogoče, odpraviti.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za odgovor. Na masazo se lahko brez tezav odpravim, ne?

Kifoskoliozo imam, spodaj pa protruzijo diska na c5-s1. Osteohondrozo.

Na vratni pa imam samo izravnano vratno lordozo in dehidrirani diski od c2 do c5. Zanima me ali lahko hodim na fu kcionalno vadbo kot je na primer aerobika?

Prosim. Da, masaža je v redu, le da bo nežna. Pri vadbi je pomembno, da delate vaje z lastno težo, brez teka in skokov (tudi brez poskokov).

Pozdravljeni.

Hvala. Kako je pa s funkcionalno vadbo, aerobiko?

Iamm pa tudi obcutek pekocega lasisca na dotik. Je to lahko tud kak zivec vnet ali je dovolj vneta napeta misica za te obcutke?

Prosim.

Z aerobiko rajši počakajte.

Pekoče lasišče je lahko posledica draženja živcev zaradi prevelike napetosti obhrbteničnih mišice.

Bom. Ocitno bom morala se parkrat na masazo, da bo se misica sprostila, ne?

Nekaj se bi vas rada vprasala. Kaj je lahko to, kar opisujem, tudi kaj nevarnega? Po masazi je na desni boljse, na levi pa obcutim.kot.res muskelfiber na dotik tako boli in torej pekoca koza na glavi, lasisce.

Skrbi me, da je kaj z oziljem?
    Ali lahko vse to pride tudi od stresa? Tako zakrcene misice?

Verjetnost, da je kaj nevarnega, je zelo majhna. Zakrčenost mišic je lahko tudi posledica stresa, posledica prisiljenega položaja glave (npr. v službi), lahko pa je tudi posledica okvar ali poškodb vratne hrbtenice in/ali poškodb samih mišic. Če bolečine in mravljinčenje v doglednem času ne bodo izginili, priporočam vsekakor obisk zdravnika.

Pozdravljeni

Na vas se obračam po nasvet. Očitno so pri meni težave vezi oz. kite. V letu 2008 pri igranju nogometa poškodba desnega gležnja; blagi zvinj gležnja in skoraj popolna ruptura kite peroneus brevis. Kljub bolečinam in obiskom pri ortopedih je bila poškodba ugotovljena šele po treh letih na MR, ko je na mestu zarastišča nastala velika tvorba.  Kirurški poseg mi je bil odsvetovan zaradi predolgega časa po poškodbi.

V letu 2019 pri igranju tenisa poškodba levega gležnja; zopet zvinj gležnja in 85 % ruptura kite peroneus longus. Ker so bili simptomi identični kot pri prvi poškodbi sm samoplačinško opravil UZ, ki je potrdil poškodbo, kasneje pa sem opravil še MR. Ortoped ni bil preveč navdušen nad operativnim posegom.

Stanje desnega gležnja po 14 letih je zadovoljivo, med tem ko je levi gleženj še vedno zelo občutljiv na določene gibe. S tem je funkcionalnost gležnja močno okrnjena. Seveda sem zaradi manj telesne aktivnosti po obeh poškodbah pridobil tudi kar nekaj kilogramov, ki me dodatno obremenjujejo.

To pa še ni vse. Že vrsto let se ubadam tudi z bolečinami v desnem komolcu – teniški komolec, ki trajajo zelo dolgo, tudi več let, kljub temu, da tenisa ne igram več, oz. ga ne morem igrati. Zadnje obdobje bolečin traja že več kot eno leto bolečina pa se pojavlja tudi na kiti na spodnji strani komolca, ni pa še tako intenzivna.

Ker omenjam vse dosedanje poškodbe kit, saj razen teh do sedaj še nisem imel kakšnega zloma me zanima, ali lahko gre pri meni za kakšno obolenje oz. kakšno težavo, ki vpliva na kite, saj poškodbe kit pri drugih ljudeh niso tako pogoste, kot pri meni.

Za odgovor se vam najleše zahvaljujem.

Mravljinci ne, le ta pekoc obcutek in bolecina. Ozilje torej verjetno ni vzrok?

Aja, v doglednem casu, to pomeni koliko casa priblizno?

Priporočam da vsaj tri dni jemljete zgoraj priporočeno zdravilo, lahko tudi 1 teden. Če v tem času bolečine ne bodo izginile (ob jemanju zdravil!), priporočam pregled pri zdravniku.

Pozdravljeni,

bolezenski vzroki za težave s kitami so malo verjetni.

Priporočam, da opravite slikanje levega gležnja in desnega komolca z magnetno resonanco in da pridete na pregled s posnetki ter izvidom.

Hvala. Bom.upostevala nasvet. Ceprav pri zdravniku sem ze bila, svetoval masazo. Ozilje to verjetno ni?

Prosim. Velja. Ožilje je res zelo malo verjeten razlog!

Hvala. Brez jemanja tablet je za 80 procentov boljse. Le, na levi strani cutim prinusesu med vratom in glavo boleco tocko ob dotiku in ce vrat premaknem… je lahko to misica?

New Report

Close