Najdi forum

Pozdravljeni,

Stara sem 27 let in v zadnjem letu se mi je že 3x primerilo, da me je v vratu zgrabil tako močen krč, da sem več ali manj 2 dni nepokretna. To se zgodi samo od sebe (npr. prvič sem samo obrnila glavo, da pogledam, kdo stoji za mano in me je zagrabilo). Bolečina vedno poteka na desni strani in sicer (kot v osi) od vrha tilnika do sredine hrbta (višina lopatice), vedno na desno od hrbtenice. Glave ponavadi ne morem premikat v nobeno smer, ker me po tej “osi” kar preseka bolečina. Ponavadi se takrat “najem” protibolečinskih tablet, 2 dni ležim kot pribita (pa že to je boleče), nakar se počasi spravim k sebi.
Naj še dodam, da me je sedaj dobesedno postalo strah obrnit glavo (obračam kar cel trup) in samo čakam, kdaj me naslednjič spet prime (zadnji primer je bil 2 dni pred novim letom).
Sicer v službi večinoma sedim, je pa tudi res, da se ne ukvarjam z nobenim športom (moj fant pravi, da sem popolnoma ašportna in je moj najboljši prijatelj kavč). Ali je možno, da vse to izhaja iz pomanjkanja gibanja in da mišice “zakrnijo” ? Pogovarjala sem se tudi z enim od maserjev pa je dejal, da bi lahko bil vzork tudi prekratka mišica (karkoli že to pomeni).
Zaradi te težave še nisem bila pri zdravniku, pa me zanima, če lahko s kakšmno preiskavo odkrijejo za kaj gre ? Zanima pa me tudi, če vaš način zdravljenja lahko kaj pripomore k temu, da se mi to več ne bi dogajalo ? Prav tako me zanima, kaj narediti, ko je zadeva akutna ? Je res najbolje ležat, ali bi tudi takrat lahko vi kaj pomagali ?
Vem, da sem vam natrosila en kup vprašanj, zato upam, da se boste znašli in mi vsaj malo pomagali z nasvetom.
Najlepša hvala pa srečno v novem letu.

Problemi, ki jih naštevate, so zelo slab znak glede na vašo starost, še posebej zato, ker se težave nadaljujejo in ni najden vzrok njihovega nastanka.
Ne bi rekel, da je tu vzrok nešportnost in ležanje, verjetno gre za določene anatomske spremembe v vratni hrbtenici, ki jih je treba ugotoviti. Najslabše je čakati in jesti zdravila ob nastanku bolečin, treba je najti vzrok in ga pričeti z ustrezno metodo zdraviti. Verjetno bo potrebno tudi slikanje vratnega dela hrbtenice.
Zato vam svetujem pregled pri zdravniku – ortopedu, fiziatru ali manualnem terapevtu.
Opis vaših težav spada med indikacije zdravljenja z manualno medicino, tudi na forumu smo že objavljali podobne težave in pri pacientih, ki so se nato pri nas oglasili smo bili zelo uspešni.
Odlašanje zdravljenja vam bo povzročalo le večje težave, zato torej čimprej na pregled.

Lep pozdrav,

New Report

Close