vraščeni nohti
Imam problem z nohtom na nogi. Najprej me je bolel prst, nato se je malo ognojilo, pa sem mislila, da bom s tem, ko bom noht malo zarezala rešila situacijo. Vse skupaj se je s tem še poslabšalo. Boli še vedno, malo se ognoji in celo nekaj divjega mesa se je že pojavilo. Zanima me, ali se to stanje še da rešiti s pomočjo kakega pedikerja (ke). Mohoče kak nasvet glede dobrih pedikerskih storitev v okolici Kranja, lahko tudi v Ljubljani.
Hvala,
m
Se da rešiti, samo le čimprej obišči pedikerja, da se stanje ne poslabša še bolj!
Jaz poznam salon v Dupljah pri Naklem – kozmetika Koselj (04 257-20-61)
ali pa v Ljubljani studio AVE na Podutiku (01 519-01-25, 01 519-24-63 ali gsm 041 401 600)
Vse skupaj traja le kakih 10 minut, stane pa okoli 1500 sit!
lp,
Maja
ZDRAVO!
Tudi jaz sem imela natanko takšen boleč problem pred 14. dnevi. Preizkusila sem vse mogoče: ognjič, zelje, tropotec. Dva meseca in pol sem se matrala z bolečima nohtoma na nogi, samo da ne bi bilo treba h kirurgu. No končno sem se odločila in šla, kjub 5 mesečnemu otročku. In ni mi žal. Bolelo je le eno noč, zjutraj ko sem vstala sem samo malo bolj težko hodila zaradi povoja, drugače pa NIČ VEČ BOLEČIN. Če bi vedela, da se to tako hitro reši, se ne bi matrala dva meseca – tepka jaz, a ne!?
Moj zelo dober nasvet, ker vem kako boli je: POJDI H KIRURGU, DA TI ODREŽE PODIVJANO MESO IN ODSTRANI GLIVICE, ČE NE SE JIH NE BOŠ REŠILA, PA ŠE BOLELO TE BO NAPREJ, TAKO BOŠ PA SAMO ENO NOČ POTRPELA.
Lep pozdrav pa brez bolečin, Mateja!
jaz bi ti svetovala, da se najprej oglasiš pri pedikerju, kjer strokovno samo noht porežejo, pa rešijo večino težav. sem tudi mislila, da se je nemogoče rešit bolečin, pa so samo mali košček ob nohtu ven izrezali, pa je pomagalo. pa še z veseljem ti razložijo, kako lahko pravilno režeš nohte sam.
če pa obisk pri pedikerju ne bi pomagal, bi se pa obrnila na kirurga – ki je le bolj drastičen ukrep.
Sama imam težave že dalj časa, in ker seveda rada rofkam sama namesto da bi šla takoj ,ko me začne boleti k pedikerki, se mi je naredilo isto kot tebi. Prst se je zagnojil ratalo je veliko živega mesa pa bolelo je za znoret. Šla sem najprej k zdravniku in je reku noht dol- o to pa ne, se nisem strinjala zdele pozimi ker nov raste 2 meseca. Dal mi je antibiotik in fiziološko za polivat. Ko se je stanje malo izbiljšalo sem se vseeno oglasila pri pedikerki, kjer mi je vse skupaj lepo odstranila, Saj je fejst bolelo ampak vseeno bolje malo potrpet kot pa dol noht potegent to je še huje, verjemi sem že 2 x izkusila.
Uglavnem poskusi najprej s pedikerko lahko ti predlagam svojo ki dela v trgovini Medisan v Kranju g. Viloleta je res krasna predvsem pa nežna.
tel: 04 20 148 55
napotnico ti da tvoj zdravnik, greš na kirurgijo in dobiš lokalno, odrežejo vraščen noht in greš, beri odšepaš domov!!!
Jaz sem šla v zadnjem stadiju po 4-ih mesecih, ko nisem mogla več hodit, najprej sem preizkušala vse variante s pedikerji in mazili, itd. pa nič ni pomagalo. Ravno zaradi malega otročka se nisem mogla odločiti za obisk zdravnika, pa je bilo to brez veze. Boš pa nujno potrebovala pomoč doma za par dni, zmeni se z možem, da si vzame dopust ali s kakšno babico, da bodo lahko šli z otrokom na sprehod. Pozimi je še večja kriza, ker nimaš prave obutve. (Poleti si pač natakneš šlape, pa je.)
Ne boj se, vse je mimo v pol ure. Bolelo me je še 2 dni, sem si namakala v kamilicah in mazala z bivacinom in je bilo.
Je baje to pojav kot posledica z nosečnosti, ker naenkrat pridobiš toliko kilogramov in si težko sama manikiraš nohte na nogi.
dosti sreče in čim manj boleč poseg želim.