Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vraščen noht pri 22 mesečniku

vraščen noht pri 22 mesečniku

Pozdravljeni!

Sama ima že odkar pomnim težave z vraščenimi nohti. Nekaj časa sem to težavo reševala pri pedikerki, sedaj pa si znam že sama tako pristriči noht, da nimam več problemov.
Zaradi vsega tega sem še toliko bolj pazila pri sinčku, da sem mu vedno strihla nohte na nogicah naravnost in ne v živo, vendar se je že večkrat naredila rdečina, vendar do sedaj ni bilo hujšega. Sedaj pa ima na obeh nogicah palca močno zatečena. Zanima me, kako vi postopate v teh primerih. Ali naj ga peljem k pediatru? Na forumu sem našla že tudi več navodil od namakanja nog v slani kopeli ter v kamilicah. Zanima me tudi, če se dobi kakšna krema oziroma tekočina, ter če je brez oziroma na recept.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor!

Sonja

Sonce5, danes bi vas pa res potrebovali, po tem dežju!

Če obnohtje ni zelo rdeče in ne vidite gnojne pikice, potem jaz svetujem ščetkanje z jodovo tinkturo, čeprav so jo že odpisali, pa ponovno zapisali, pa spet rekli, da ne. No, tudi kirurgi menijo, da je v redu, če imam prave informacije.
Jaz svetujem, da si kupite mehko zobno ščetko, v lekarni pa jodovo tinkturo (ne vsebuje alkohola). Mislim, da je na bel recept. Potem vlijete na ščetko in večkrat dnevno ščetkate obnohtje. Če to ne pomaga, je samo še kirurg, ki klinasto obreže noht. Take so moje izkušnje.
Nekateri za ščetkanje uporabljajo milnico.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close