Vraščen noht
Pozdravljeni. Imam problem, ki me spremlja že od osnovne šole in to je vraščen noht. Na obeh palcih na nogah sem bil že vsaj 6x operiran na zunanji in notranji strani, vendar se mi je to skoraj vedno po operciji ponovilo. Na levi nogi je že nekaj let mirno, na desni sem bil pa pred letom dni operiran na zunanji strani prsta. Do pred nekaj dnevi je bilo v redu, nakar se mi je spet začelo gnojiti. Rano sem si ponavadi blažil z kremami (Betrion mazilo, ki mi ga je predpisal zdravnik in Klimicin gel) in pa z obkladki (Švedska grenčica, ki mi je zelo dolgo pomagala), vendar se mi zdi, da je prst postal odporen na vse te strvari, saj ni skoraj nobenega znaka o poboljšanju (razen tega, da se mi ne gnoji čedalje bolj, ampak ostane nekje isto, mogoče malenkostno izboljšanje) Prosil bi za nasvet, kako bi si lahko sam pomagal, saj glede na službo nimam časa iti h kirurgu, ker bom potem spet za teden ali dva prisiljen ostati doma, pa še letni čas ne dopušča odprte obutve. Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav
Žal se kot ortoped ne ukvarjam s poroblemi vraščanja nohtov in s tem nimam kaj dosti izkušenj. Vnetje lahko poizkusite umiriti s kopelmi prsta v blagi raztopini hipermangana, ki ga dobite v lekarni. Sicer vam svetujem, da operavite pregled pri splošnem kirurgu.
mag. Martin Mikek, dr.med.
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe
Tel.: 080 8778