Vračio potnih stroškov
Imam vprašanje v zvezi s povračilom potnih stroškov,ko hodimo na preglede v druge kraje.
Kolikokrat moramo iti na pregled,da dobimo povrnjene p.s. in ali morajo biti ti datumi iz istega meseca?Koliko časa veljajo napisani datumi(za obdobje?,da ne poteče pravica o povračilu)Saj je to zelo krivično do nas,ki živimo oddaljeni od Lj več kot 40km,saj cestnina stane za obe smeri skoraj 1000 sit,potem je tu še parkirnina in bencin,…,kako smo finančno prizadeti z razliko prebivalcev Lj in okolice!To je res velika krivica in to krivico spozna človek,ko ga prizadene bolezen in potem še ti stroški!Nevem,kdo je odgovoren za to,vendar ta človek je…..Ne bom več komentirala!
Upam,da nisem preveč zakomplicirala vprašanja!
Hvala za odgovor!
Stroške prevoza morate dobiti povrnjene za tolikokrat, kolikokrat ste šli v tistem mesecu na pregled izven vašega kraja. Morate pa jih redno, vsakomesečno uveljavljati! Se pa strinjam, da se tu razlike med kraji bivanja pokažejo!
Lep pozdrav,
Tanja Koderman
Obrazec za povračilo potnih stroškov dobiš pri osebnem zdravniku in tega ti potem potrdijo v LJ vsakič ko prideš – za prihod in odhod….ko je obrazec poln , ga odneseš na najbližji ZZZS. Do nekje približno 3.400 sit kriješ sama, vse kar je več dobiš nazaj. Nakažejo nekje konec meseca….Imajo pa točno določeno ceno povračila glede na kraj in razdaljo kje živiš.
In ti že tam povedo koliko boš dobila povrnjenega.
Kako dolgo pa lahko čakaš preden oddaš zahtevek, ti pa mora razložiti sestra pri tvojem osebnem zdravniku.
lp
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ali sem do potnih stroškov upravičena tudi v primeru ko hodim na lasersko odstranjevanje dlačic iz celja v ljubljano.
hvala
jaz hodim že 1 leto na preiskave v mb, kar je od mojega doma oddaljeno 80 km. čakam, da se mi potrdilo o vračilu napolni in bi potem odnesla na ZZZS. ali je res nujno, da moram odnesti to potrdilo še isti mesec kot sem bila na pregledu ali pa lahko to odnesem čez nekaj mesecev.
meni so na ZZZS rekli, da moram za vsak pregled imeti novo potrdilo za vrnitev potnih stroškov. Ali je to res? Zakaj pa so potem okviri vse do konca papirja-valda, da se vpišejo datumi, ali?
meni so še rekli, ko sem šla drugič na ZZZS da morajo na ZZZS obdržati to potrdilo in vozovnico, prvič pa ko sem bila, mi j en drug zaposlen vrnil potrdilo in tudi vozovnico. kako je torej s tem?
prosim za vse odgovore!
hvala, lp
Zanima me če sem opravičen do poravnave potnih stroškov iz Celja do Vojnika sodeloval sem v programu kot svojec za odpravo odvisnosti.
Programa sem se udeležil 15krat v 4 mesecih.
Lep pozdrav
POZDRAVLJENI!
HODIM IZ GORNJE RADGONE V MARIBOR NA FIZIOTERAPIJE ZARADI ZLOMA GLEŽNJA (OPERACIJA) MOJ ZDRAVNIK PA MI NOČE IZDAT POTNEGA NALOGA ZA PREVOZ SAM SE PA NE MOREM VOZIT.KAJ NAJ STORIM? ALI JE JE TO PRAV OD ZDRAVNIKA? ZAKAJ MI NOČE IZDAT POTNEGA NALOGA? ZDRAVNIK VSTRAJA ,DA SI NAJ NEKDO VZAME DVA MESECA BOLNIŠKE,DA ME BO VOZIL NA TERAPIJE,A NI PREVEČ BOLLNIŠK V SLO?
HVALA ZA ODGOVOR!
Forum je zaprt za komentiranje.