Vračilo denarja pri Harvey Norman
Prodajalec pri Harvey Normanu mi je svetoval naj za poskus kupim slušalke z mikrofonom, ki naj nebi proizvajal šum. To sem naredu in na žalost še isti dan ugotovil da proizvajajo celo več šuma kot stare slušalke za katere sem dal pred leti okrog 10€. Izdelek sem lepo zapakiran (kot mi je svetoval prodajalec) nesel nazaj v Harvey Normana, kjer pa so se stvari neprijetno zataknile.
Zahtevali so, da kupim drug izdelek pa čeprav profesionalnih mikrofonov brez slušalk ne prodajajo. Zraven je bil celo prodajalec, ki me je prepričal da lahko vrnem izdelek vendar očitno zamolčal da mi denarja ne bodo vrnili. Ponujali so mi slušalke preko 100€ vendar sem se ustrašil, da če tudi te ne bodo dovolj dobre bom pa ob 100€. Nato so mi ponudili dobropis. Kupil sem nekaj stvari za teh 35€, ki jih sicer nebi kupil.
Na internetu sem našel, da naj bi prodajalec vrnil denar v primeru, ko kupec ne more vedeti kakšen izdelek je v resnici kupil dokler ga ne preizkusi pa čeprav z izdelkom ni nič narobe. Očitno se Harvey Norman tega pravilnika ne drži. Verjamem pa da večino trgovcev v Sloveniji nateguje kupce, ki jih noben ne ščiti. Trgovci dobijo točno to kar hočejo do centa natančno, kupci pa pogostokrat obžalujemo nakupe.
Zanima me za drugič kako lahko iztirjam denar od trgovca? Sem pa velik in postaven in se varnostnikov ne bojim 🙂
Si nakup opravil v fizični trgovini ali v njihovi spletni trgovini harvey norman?