Pozdravljeni
Oboje JE lahko. Poglejte si na spletu – simptomi zgage
Lp
Pozdravljeni!
Imam pa se rno vprasanje..in sicer koliko casa mora recimo bit poziralnik izpostavljen tej zelodcni kislini preden pride do problemov kot je recimo ra na poziralniku.?namrec ze eno leto me pestijo blage tezave s kislino in sem sele pred 3 meseci zacel jemati Ultop..pa se bojim da ni slucajno prepozno?star sem 29 let..
Hvala lp
Pozdravljeni
Skrb je popolnoma odvec, rak se lahko razvije Samo v Zelo redkih primerih proces traja leta
Lp
Pozdravljeni.
Refluks se lahko kaže tudi na bolj neobičajen način, npr. kot ponavljajoč kašelj, občutek cmoka v žrelu, pekoč občutek v nosu. Poznamo tudi refluks žolča. Vsak refluks lahko dokažemo s 24-urno pH metrijo.
LP
Hvala za odgovor. Na zadnji gastroskopiji so mi v izvidu zapisali naslednje: drsna hiatalna hernija, kronični gastritis blage stopnje, povrhnji, edem sluznice blage do zmerne stopnje. Imam vsakodnevne težave z zgago brez vračanja kisle vsebine nazaj v požiralnik ter tiščanje v žlički. To se pojavlja kljub dieti in jemanju lanzula (2x 30mg na dan). Občasno vzamem tudi rupurut, pijem razne čaje za pomirjanje želodca, a brez uspeha. Težave ostajajo. Pred lanzulom sem jemala tudi nexium in nillar, ki nista pomagala, več let pa sem zapored jemala controloc, ki mi je vse do letos super pomagal, sedaj pa tudi ta nič več. Povsem sem na tleh, saj nevem kako se mi bo sluznica sploh pozdravila ob vsakodnevni kislini? Naročena sem na ph-metrijo, ki jo imam šele naslednje leto. Četudi bo dokazan refluks, mi je gastroenterolog izjavil, da je operacija uprašljiva, saj takim ljudem, ki jim zaviralci ne pomagajo, običajno ne pomaga niti operacija. Kaj potem sploh še pride v poštev, če nobena od tablet ne pomaga? 🙁 Zelo vam bom hvaležna za vaše mnenje.
Lp
Zdravo!
Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme. Že leto in pol se zdravim zaradi refluksa. Jemljem Emozul 20mg vsake dva dni. Zadeva ni več tako moteča da bi moral vsak dan in se lahko tudi brez težav pregrešim s kakšno sladico in kavo. Zadnji teden se mi pa pojavlja grenak okus v ustih takoj po jedi. Včeraj mi je bilo tudi dokaj slabo ampak nisem bruhal. Ali je to žolč? V primeru da je, kaj lahko storim, da bi minilo oz. da se zadeva nebi poslabšala?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
pozdravljeni
mnenja glede operacije so res nekoliko deljena, nekateri tudi po operaciji imajo še vedno težave, pri nekaterih se stanje lahko ponovi.
najbolje je, da se glede oprcije pogovorite s torakalnim kirurgom, ki tako operacijo izvaja. priporočam dr. Bitenca – ambulanto ima v centru Zdravlje v Ljubljani oz v bolnišnici Golnik. poglejte tudi na njegovo spletno stran.
lp
pozdravljeni
edem pomeni oteklina sluznice.
lp
Pozdravljeni
Vsekakor se ob uporabi zddavil sluznica zdravi
Lp
pozdravljeni
vašega vprašanja nimamo ? pošljite prosim še enkrat.
lp
Nekje sem zasledila, da naj bi zaviralec, če v 14 dneh jemanja, ni izboljšanja, zamenjal …to drži? Jaz sem sedaj imela že nillar, nexium, controloc in lanzul ter emonzul. Osebni zdravnik ostaja pri teh omenjenih, jaz pa bi rada probala še katerega drugega. Katerega priporočate? Upanje umre zadnje, navsezadnje ostane samo operacija. :/
Lp
Pozdravljeni.
Zaviralci protonske črpalke delujejo podobno in zavirajo izločanje kisline v želodcu. Tako ščitijo sluznico pred poškodbo in omogočijo zdravljenje vnetja ali razjede. Če začnemo zdravljenje z enim, ga v nadaljevanji zdravljenja ne menjamo oziroma ga zamenjamo le v primeru neprenašanja. Vsi zaviralci, ki ste jih našteli delujejo podobno in razlik v učinkovitosti med njimi ni. Druga skupina zdravil so antacidi, ki le nevtralizirajo kislino in je ne zmanjšujejo. Sem spadajo Rupurut, Talcid.
LP
Hvala za vaš odgovor in razlago. Iz izkušenj pogovorov z ljudmi pa jih veliko pravi, da jim nekateri zaviralci pomagajo bolje kot drugi in da jim jih zdravniki kljub vsemu menjajo, če jim ne pomagajo. Jaz sem jih sedaj že kar nekaj zamenjala, pa je zgaga še vedno prisotna. Prav tako se pojavlja tudi tiščanje v žlički, ki seva v hrbet, še zlasti zjutraj.
Sedaj jemlem emozul (40 mg), 2x na dan in pa ranital po potrebi, oziroma predvsem zvečer. Kaj menite o jemanju teh dveh kombinacijah skupaj?
Lp
pozdravljeni
v kolikor jemljete že 2×40 mg emozula vam ranital dodatno ne bo pomagal. lahko pa vzamete večkrat dnevno dodatno Rupurut.
lp