vprašanje
Spoštovani,
Imam vprašanje; sem fant v dvajsetih letih in od vedno ogromno razmisljam. Svoje globoke misli in teorije o vsesplošnem si pogosto predstavljam z modeli, barvami, risbami, koncepti ipd., upam, da razumete. Najbolj nore misli (nore po moji oceni seveda) dosegam takrat, ko sem sam s svojimi mislimi – recimo hoja v naravi, sedenje na terasi in predvsem, ko sem v beta stanju oz. ko padam v stanje spanca. Takrat moje kognitivne sposobnosti dosegajo več, analitično zelo poglobljeno! Toda nekaj me zelo muči: ko sem v prisotmosti ljudi oz. v družbi, imam blokado in ne morem tako produktivno razmišljati in podajati takšnih iztočnic, kot bi jih sicer, ko nimam distraktorjev, to je komunikacija z nekom.
Je možno sploh se naučiti tako razmišljati, kot v uvodnem delu opredeljenih okoliščinah? Opažam še, da sem v času študija zelo pod stresom (magistrski, a tudi prej) in v zadnjih mesecih opažam velike spremembe, ki se kažejo v pomanjkanji energije, zaspanost in predvsem pozabljivost ter motnje koncentracije in pomnjenja. Sem tudi obravnavan pri psihiatru in psihologinji (narcisisticna motnja, psohopatija in borderline), prekinil sem terapijo, ampak stanje v zvezi s spominom se je znatno poslabšal.
Torej, kaj mi svetujete na omenjeni dve vprašanji? Torej moje mišljenje v priostnosti z drugimi ter zadnja tema?
Vljudno se vam zahvaljujeelm!
gre za dve dokaj enostavnejši stvari pri tebi, kot domnevaš. Ena je sigurno, da gre za preutrujenost, drugo pa za pomanjkanje samozavesti, ki izhaja in izčrpanih nadledvičnih žlez. to botruje tudi znakom depresije, ki jih omenjaš. Poskusi se malo manj ukvarjati s samim seboj in stanje se ti bo hitro izboljšalo.
Forum je zaprt za komentiranje.